“Putokaz do fakulteta”, uspešno realizovan projekat Udruženja Osveženje

Podelite

Udruženje građana Osveženje je u periodu od aprila do oktobra 2018. godine relizovalo je projekat „Putokaz do fakulteta”. U okviru ovog projekta izrađene su brošure: „Vodič za buduće studente“i „Vodič za studiranje u inostranstvu“, u kojima su sistematizovane i predstavljene sve informacije neophodne za izbor i upis željenog fakulteta, postojeća ponuda visokoškolskih ustanova kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, kao i mogućnosti stipendiranja.

Vodiči su promovisani u svim srednjim školama u Pirotu učenicima završnih godina i dostavljeni školskim službama zaduženim za karijerno vođenje i savetovanje. Štampane verzije vodiča podeljene su učenicima, dok se u elektronskoj formi mogu pronaći na sajtu www.osvezenje.com.

 Pored informacija o nastavku školovanja, mladi su upoznati i sa mogućnostima i načinima izlaska na tržište rada. Važnost dostupnosti svih raspoloživih informacija neophodna je usled promena savremenog obrazovnog sistema u Srbiji i u svetu. Cilj projekta „Putokaz do fakulteta” bio je težnja da se odgovori na potrebu mladih da imaju sve neophodne informacije za donošenje jedne od najbitnijih odluka u životu, a to je izbor karijere. Aktivnosti realizovane u okviru projekta „Putokaz do fakulteta“ finansijski je podržao Grad Pirot, dok je sam projekat deo šireg programa „Znanjem do posla“, koji sprovodi Udruženje građana Osveženje i ZIP Centar, uz finansijsku  podršku Švajcarske agencije za saradnju i razvoj.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1