Požari ugrožavaju i auto-put, nemaru pojedinaca nema kraja

Podelite

Katastrofalan nemar pojedinih naših sugrađana danas popodne lako je mogao da ugrozi bezbednost učesnika u saobraćaju na međunarodnom auto-putu ka Bugarskoj – Koridoru 10. Kao što se može videti sa fotografija koje nam je poslao čitalac Dalibor Pančić, ogroman požar izbio je na potesu od Ćeltaša ka naselju Gnjilan. Da je vetar duvao u suprotnom pravcu, gust dim bi mogao da ugrozi bezbednost vozila i ljudi na Koridoru. 

Ni katastrofalne saobraćajne nezgode, sa velikim brojem poginulih, nisu mogle da dozovu pameti neke naše sugrađane koji iz potpuno nepoznatih razloga spaljuju strnjiku na njivama. Uprkos upozorenjima stručnjaka da spaljivanje zapravo drastično smanjuje plodnost zemljišta, mnogim poljoprivrednicima je i dalje spaljivanje strnjike u polju i izazivanje na desetine požara, standardna aktivnost tokom jeseni. Pirotski vatrogasci su danonoćno na terenu i to uglavnom veoma nepristupačnom, kako bi sprečili da nečija obest ne izazove fatalne posledice. 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1