Pirotski otpadi ponovo živnuli: “Oldtajmeri” na gomili

Podelite

Ako želite da vidite gomilu oltajmera, ne morate da putujete na Kubu. Sve to možete videti i  na jugoistoku Srbije, konkretno u Pirotu.

Jugići, lade, osmice,  vartburg-limuzine i pokoji  vremešni opel na gomili jednog otpada na Šestom koloseku u Pirotu, uskoro će pod presom postati “kocke” i završiti u nekoj bugarskoj čeličani. Mnogi vlasnici, starih automobila,  nakon uvođenja rigoroznih tehničkih pregleda, kažu da im se registracija ne isplati-iako su vozila možda i tehnički ispravna i odlučuju se da ih prodaju na kilo.

Za registraciju je potrebno oko 15 hiljada dinara, a “oltajmeri” koštaju oko 200 evra, dok se na otpadu za njih dobija oko 10.000 dinara. Tom matematikom vode se mnogi stariji  Piroćanci, koji više nikad neće imati auto.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1