Na likovnom konkursu za EUPRO učenica Ekonomske škole među 12 najboljih u Srbiji

Podelite

Uz podršku Evropske unije, razvojni program EU PRO je otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola iz 99 gradova i opština na temu „Srbija u EU – čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“, kako bi podstakao mlade da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji.

Ovogodišnja tema je od srednjoškolaca, zahtevala da razmišljaju o aktivnoj ulozi Srbije u procesu evropskih integracija i da imaju u vidu našu bogatu istoriju, tradiciju, kulturno nasleđe ali i savremeno društvo koje živi i promoviše ključne evropske vrednosti, dapredstave one kvalitete kojima će Srbija obogatiti Evropsku uniju. Najbolji radovi po ocenama žirija su na stranicama kalendara EU PRO-a za 2019. godinu, njihovi autori i autorke su nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.
Rad učenice 4. razreda Ekonomske škole Pirot, Katarine Živković izabran je među 12 najboljih radova, i nalazi se na kalendaru EU PRO-a za 2019. godinu. Učenica Katarina Živković je nagrađena mobilnim telefonom.
Rad Danice Džunić, učenice 1. razreda Ekonomske škole Pirot ušao je u uži izbor za kalendar i bio je istaknut na izložbi povodom dodele nagrada.
Mentor učenicima Ekonomske škole Pirot  bila je profesorka likovne kulture Nina Gogić i ona je nadgledala rad učenika.
Svečana dodela nagrada pobednicima likovnog konkursa održana je 18. decembra 2018. godine  u Kraljevu. U okviru svečanosti je organizovana i izložba najboljih prispelih radova i predstavljen je kalendar EU PRO-a za 2019. godinu.
„Ovogodišnji kalendar će narednih 12 meseci krasiti životni i radni prostor mnogih ljudi koji rade u delegaciji Evropske unije i u institucijama Republike Srbije i podsećaće nas da se investicija u mlade uvek isplati“ – poručila je na kraju svečanosti Ana Stanković predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1