Ministar Đorđević: Veća naplata poreza donosi boljitak

Podelite

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, izjavio je danas u zgradi Pirotskog okruga da će se kampanja “Reci ne radu na crno”, nastaviti u celioj Srbiji i da je seminar na tu temu organizovan u Pirotu, samo jedan u nizu narednih dana.

-Efikasnost u suzbijanju rada na crno je doprinos borbi priotiv sive ekonomije, Veća naplata poreza i doprinossa je boljitak za celu državu, ali i za sve građane-precizirao je Đorđević u razgovoru sa predstavnicima poslodavaca, inspekcija iz ovog dela Srbije, Komora, i direktorom Inspektorata rada Stevanom Đurovićem.

Direktor Đurović je  novinarima predočio konretne rezultate u borbi protiv sive ekonomije, odnosno rada na crno.

-Prošle godine smo otkrili 22.000 radnika na crno.od čega je nakon kontrola 94 odsto njih zasnovalo radni odnos.Od početka ove godine broj neprijavljenih radnika manji je za 20 odsto.Na osnovu prijava protiv nesavesnih poslodavaca inkasirali smo 112 miliina dinara u republički buđžet-kazao je Đurović i apelovao na radnike da prijave svaku nezakonitost iz ove oblasti preko telefona Inspektorata.

Uz podsećanje da na području Pirotskog okruga radi šest inspektora rada, koji idu i u združene akcije na području cele Srbije, načelnica okruga Dragana Tončić je rekla da u celom okrugu radi oko 900 kompanija i 2.200 preduzetnika. Kao primer dobre praksne, kada je reč o radno-pravnom statusu zaposlenih  istaknuta je francuska kompanija “Tigar-tajers”  koja posluje pod okriljem  svetske gumarske imperije “Mišlen”.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1