Gimnazijalci osvojili treće mesto na nacionalnom konkursu Svetionik znanja

Podelite

Učenici pirotske Gimnazije, tačnije tročlana ekipa ove škole sa mentorom Milom Đorđev, na nacionalnom konkursu pod nazivom Svetionik znanja, osvojila je odlično treće mesto sa svojim projektom koji se tiče turističke promocije Pirota kroz pokretanje pešačkih tura za turiste. Pirot i svoju školu predstavljali su učenici Milica Popović, Sara Dragojević i Mihajlo Živković. 

Sara Dragojević kazala je Pirotskim vestima da je konkurencija bila veoma jaka, da je bilo mnogo kvalitetnih projekata i ideja, ali da je njihov projekat bio odlično kotiran što je na kraju rezultiralo odličnim trećim mestom na ovom nacionalnom konkursu Ministarstva omladine i sporta a u organizaciji OSSI (Organizacija srpskih studenata u inostranstvu).

-Mogu da kažem da mi se celo takmičenje jako dopalo, jako mi je drago što smo postigli dobar rezultat i pozivam pirotske srednjoškolce da se prijave za naredno takmičenje kako bi, zašto da ne, Pirot dobio i prvu nagradu-kazala je Sara.

Mihajlo Živković, učenik četvrte godine Gimnazije kazao je da je istraživanje rađeno među pirotskim srednjoškolcima pokazalo da njihovi vršnjaci nedovoljno dobro poznaju svoj rodni grad pa je to bio i povod za ovaj projekat.

-Želeli smo da na ovaj način upoznamo naše vršnjake sa istorijom i kulturom rodnog grada i to organizovanim pešačkim turama. Pokrenuli smo instagram( @followandsmileofficial )i fejsbuk nalog kako bi celu ideju promovisali i na društvenim mrežama a sajt je u izradi-kaže Mihajlo.

Mentor pirotskim srednjoškolcima bila je Mila Đorđev. 

-Pešačke ture koje su oni osmislili počinjale bi u centru grada, preko Kalea do Muzeja i Keja. Na svakoj od lokacija održala bi se mala predavanja o pomenutim lokacijama-kazala je Mila.

Na ovom nacionalnom takmičenju učestvovalo je 15 ekipa iz 15 gradova širom zemlje.

Pirotskim gimnazijalcima u pripremi projekta pomoć su pružili stručnjaci Turističke organizacije Pirot.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1