Lokalna samouprava

Gradonačelnik Vasić na II godišnjoj Konferenciji NALED-a

U hotelu Hyatt Regency u Beogradu održana je danas II godišnja konferencija povodom objavljivanja novog Izveštaja o lakoći poslovanja Svetske Banke – Doing Business 2018. Na skupu je analiziran učinak Srbije u 10 kategorija koje ocenjuje Svetska banka i razmatrane reforme potrebne za dalje napredovanje na listi.  U diskusiji su učestvovali premijerka Ana Brnabić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stephen Ndegwa i regionalni menadžer IFC za centralnu i jugoistočnu Evropu Thomas Lubeck. Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, koji je i potpredsednik UO NALED-a.

– Sa pozicije člana UO NALED-a mogu da izrazim veliko zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka Srbije na Biznis duing listi. Poslednjih godina NALED ima veoma dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije. Takođe, moram da istaknem da je velika čast biti u UO NALED-a i to treći put za redom, kada vidite kakav respekt ova organizacija uživa, kako u međunarodnom okruženju, tako i u poslovnom svetu u Srbiji. – kazao je gradonačelnik Vasić.

– Ovaj događaj danas sam iskoristio da sa premijerkom Brnabić i ministrom Kneževićem porazgovaram o aktuelnim problemima u Tigru A.D. i već sutra u Beogradu imamo razgovor na ovu temu. Nadam se da će se naći najbolje rešenje – izjavio je gradonačelnik Vasić.

Foto i video – Grad Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker