Lokalna samouprava

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić: “Imali smo viziju, znali smo kako će se grad razvijati”

Pod sloganom „Pirot, dobro mesto za život“ grad se razvija i unapređuje kvalitet života a izgradnjom otvorenog kupališnog komleksa  dobio je još jednu zvezdicu, najsjajniju u nizu. Izgradnja je završena budžetskim sredstvima i nije zaustavljeno izdvajanje ni za jednu drugu oblast koja se finasira sredstvima iz budžeta grada. Ispunjena su očekivanja građana, brojni Piroćanci sada spas od vrućina nalaze na novootvorenom kupalištu, biseru grada kako ga mnogi nazivaju. Za gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića ovo je još jedno ispunjeno obećanje, nastavak dobrog planiranja  i uspešnoog rada.

Pre dvadesetak godina Pirot je bio grad kao hotel bez zvezdica, sada je to grad sa minimum tri ili četiri zvezdice, jednu je dao Mišelin, jednu Zatvoreni bazen i sada smo sa izgradnjom otvorenog bazena dobili novu zvezdicu, kaže, gradonačelnik, Vladan Vasić. “Mislim da sada svi uživaju, i da su sada svi svesni koliko je ovo Pirotu bilo potrebno ali to nije moglo da bude urađeno ranije” – kaže Vasić. On ističe da su postojali prioriteti kao što je uređenje centra grada, asfaltiranje, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje industrijske zone a onda je na red došla i izgradnja ovog kompleksa. Aktivnosti  se nastavljaju pa će uskoro uslediti uređenje kompleksa oko stadiona.

“Pirot je postao dobro mesto za život, to je naša sintagma i drago  mi je što to ljudi  prepoznaju. Mislim da se naročito raduju ovom bazenu. Ovaj kopleks od 20.000 kvadrata uradili smo veoma brzo, trenutno je u probnom radu ali  ćemo, nadam se veoma brzo dobiti upotrebnu dozvolu, za dva do tri meseca. Moramo da vidimo kakvi sistemi ovde funkcionišu, da li funkcionišu i da li je potrebna neka popravka” – kaže gradonačelnik.

On ističe da je izgradnja bazena finansirana iz budžeta grada ali ništa nije zaustavljeno, radi se infrastruktura, ulaže se u sport, pomaže se socijali, radi se na kulturi, ima dosta dešavanja, ništa nije zaustavljeno a izgrađen je ovaj prelepi kompleks.

Kao i za sve velike projekte na početku izgradnje otvorenog kupališnog kompleksa malo ko je verovao da će ova ideja biti realizovana. Gradonačelnik je podsetio da je tako bilo i sa izgradnjom sportske hale, rekonstrukcijom Ulice Nikole Pašića i izgradnjom zatvorenog bazena. “Za sve ove projekte bili su različiti komentari ali sada vidimo da smo uradili pravu stvar, imali smo viziju i znali smo kako će se grad razvijati” – poručio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker