Lokalna samouprava

Gradonačelnik Pirota obišao sa saradnicima radove u Ulici Kraljevića Marka

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, obišao je sa saradnicima radove na rekonstrukciji Ulice Kraljevića Marka. Ulica se asfaltira u dužini od 250 metara sa sokacima koji joj pripadaju. Širina trotoara je oko 2 i po metra a ukupna širina ulice je 11 metara. Vrednost radova je blizu 13 miliona dinara.

Gradonačelnik je rekao da su radovi  u  Ulici Kraljevića Marka nastavak radova na kompletnom uređenju grada i da se  trenutno  mnogo radi na brojnim  lokacijama. “Građevinska sezona je u punom jeku.  U toku su radovi na asfaltiranju i uređenju ulice Kraljevića Marka, postavlja se prvi sloj asfalata, sutra će biti postavljen završni sloj a pre toga je na početku građevinske sezone zamenjena vodovodna instalacija koja je koštala preko 4 miliona dinara. Vrednost ovih  radova je blizu 13 miliona dinara. To je deo naše investicije i deo naših  namera da asfalt stigne do svake kuće jer se trenutno radi i u mnogim selima” – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je za održavanje ulica i asfaltiranje izdvojeno preko 80 miliona dinara a uskoro će biti raspisana još jedna javna nabavka u vrednosti od preko 60 miliona dinara.

“Dakle samo za asfaltiranje u selima i u gradu preko 140 miliona dinara što dokazuje da je i ova građevinska sezona veoma intenzivna a već počinjemo  da pripremamo budžet za narednu godinu. Mislim da građani imaju razloga da budu zadovoljni, ovo je stara gradska ulica koja je doživela rekonstrukciju a tako će biti i sa drugim ulicama u gradu” – poručio je gradonačelnik Vladan Vasić.

On je podsetio da se uređenje ulica i trotoara obavlja  od samog gradskog jezgra preko ulica  Stevana Sremca, Lava Tolstoja, Kozaračke ulice,  obeležavanje i asfaltiranje ulice Čika Jova Zmaj i radovi u Takovskoj ali i u mnogim selima kao što je Jovanovac, Trnjana, Poljska Ržana. Priprema se i projekat rekonstrukcije glavne gradske ulice, Srpskih vladara, koja je u dosta lošem stanju a koja godinama nije rekonstruisana. Prema njegovim rečima ova ulica će verovatno biti rekonstruisana iz programa Ministarstva građevine gde grad Pirot planira da aplicira i da će  već sledeće godine početi radovi u ovoj ulici.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker