Gradska hronika

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić obišao radove na rekonstrukciji crkve Svetog Vasilija u Gradašnici

Gradonačelnik Pirota mr VLadan Vasić je sa svojim saradnicima obišao radove na rekonstrukciji crkve Svetog Vasilija u Gradašnici. Radovi na rekonstrukciji počeli su prošle godine kada su obnovljeni zidovi a ove godine postavljaju se betonske ovalne ploče na zidinama. Prema rečima predsednika MZ Gradašnica Zorana Zlatkovića iz gradskog budžeta je za ovu namenu do sada izdvojeno oko 500.000 dinara.

Stariji meštani pamte da su poslednji radovi na uređenju seoske crkve u Gradašnici bili pre više od 50 godina. Da bi sačuvali ovu svetkovinu pribavljena je saglasnost Niške eparhije za uređenje i prošle godine je počela prva faza sanacije ckve. Dosadašnji radovi koštaju blizu dva miliona dinara.

Za projekte crkava i verskih zajednica iz Gradskog budžeta od početka godine izdvojeno je preko 12 miliona dinara, Sredstvima iz budžeta pored gradašničke crkve podržani su i projekti  uređenja seoskih crkava u  Krupcu, Petrovcu, Kosturu i selima Rudinje, Vranište i Slavinja.

Meštani Gradašnice su, u znak zahvalnosti lokalnoj samoupravi za očuvanje ove svetkovine, gradonačelniku Vasiću poklonili ikonu Svetog Arhangela.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker