Lokalna samouprava

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić o incidentu sa migrantima

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u izjavi Pirotskim vestima, komentarišući incident sa migrantima koji se dogodio preksinoć, pozvao je nadležne institucije da posvete maksimalnu pažnju migrantima koji su van sistema prihvatnih centara, a koje Piroćancu sreću na Keju i drugim mestima.

-Pirot je tranzitno mesto na ruti migranata. Sigurno da nije prijatno kada sretnete veliku grupu migranata na Keju, u nekom selu i drugim mestima. Mi do sada nismo imali incidente, čak sam primetio da naši sugrađani sa empatijom gledaju na migrante koji u potrazi za boljim životom idu od Istoka na Zapad. Strahovali smo ipak da će se desiti incident i to se i desilo. Reč je o manjem incidentu, ali da se u budućnosti ne bi desio mnogo ozbiljniji incident, apelujem na sve nadležne institucije, na BIA, policiju, Komesarijat za izbeglice, da vode više računa o migrantima koji su van sistema prihvatnih centara-navodi Vasić, uz konstataciju da je primetno da se ranije ova pojava bolje kontrolisala.

-Znam da će neki ovu temu koristiti i na društvenim mrežama i na konferencijama za štampu za prikupljanje jeftinih političkih poena, ali mislim da nije vreme da se na tome prikupljaju jeftini politički poeni. Svima nama je u interesu bezbednost našeg grada, naših ljudi i ja se nadam da se takvi incidenti neće ponavljati i da ćemo se kao država ozbiljnije pozabaviti tom tematikom, posebno one institucije čija je to nadležnost. Time bi se suzbila bilo kakva mogućnost da se incidenti ponove, ne daj bože da budu u većem obimu, i nadam se da će Pirot kao i do sada biti miran grad-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker