Lokalna samouprava

Gradonačelnici Pirota i Niša obišli Istočni krak Koridora 10. Pirot i Niš nikad bliže

Gradonačelnici Pirota mr Vladan Vasić i Niša Darko Bulatović danas su obišli novootvorene deonice Istočnog kraka Koridora 10. Vasić i Bulatović su konstatovali da su sada Pirot i Niš nikad bliže, a otvaranje Koridora će imati veoma pozitivan uticaj na ekonomije oba grada. 

-Grad Pirot je imao zaista mnogo pozitivnih efekata i tokom izgradnje Koridora, veliki broj firmi sa lokala je učestvovao u ovom poduhvatu, upošljeno je mnogo ljudi, nesumnjivo je izgradnja Koridora imala veoma pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju, ali i sada nakon izgradnje u puštanja u saobraćaj, očekuju nas krajnje pozitivni efekti, ali i nove velike i značajne investicije poput potpune rekonstrukcije železnice između Pirota i Niša, zatim i gasne interkonekcije što će biti dodatan impuls u svakom pogledu na Pirot, i sa aspekta životne sredine i sa aspekta ekonomije jer će i naša toplana i kompanije u Pirotu imati jeftiniji energent na raspolaganju. Takođe, Pirot i Niš su nikad bliže, neuporedivo brže se putuje od Pirota do Niša i to će značiti i Piroćancima koji rade u Nišu ali i obratno-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da je najbitnije to što će Pirot postati još atraktivnije mesto za investicije jer smo sada na koridoru koji spaja Evropu i Aziju. 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je nakon otvaranja Južnog kraka Koridora 10 otvoren i Istočni krak Koridora 10, što je veliki dan za sve gradove ovog dela zemlje, ali i naravno za državu u celini.

-Od danas je Pirot bliži Nišu i Niš Pirot i zadovoljstvo je što imamo ovakve autoputeve, mnogo bržu komunikaciju i ne samo u drumskom saobraćaju, jer imamo puno aktivnosti i na rekonstrukciji železničkih koridora, imamo i aerodrom koji postaje regionalni centar u svakom smislu. Sve to povećava konkurentnost kada je reč o privlačenju novih investicija i usmereno je ka boljem standardu građana celog juga zemlje-izjavio je gradonačelnik Bulatović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker