Dimitrovgrad

Gradina: Zlato vredno 23.000 evra sakriveno u jakni

Carinici su na Gradini zaplenili preko 660 grama zlata, čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra. Prekršaj je otkriven kada je oko podneva na ulaz u zemlju pristigao putnički kombi nemačkih registarskih oznaka. Njime je ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, među kojima su troje imali turske, a jedna od putnica nemački pasoš.


Svi su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga. Međutim, tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, službenici su od jedne putnice zatražili da pokaže jaknu koju je držala prebačenu preko ruke.


Tada je otkriveno da je jaknom zapravo bila kamuflirana kesa puna sakrivenog zlatnog nakita. U velikom novčaniku pronađenom u njoj otkriveno je 25 zlatnika, 10 narukvica i jedna ogrlica sa medaljonom, za koje se kao vlasnica najpre javila žena koja je i vlasnica kombija. Ona se kasnije predomislila i preinačila svoju izjavu, rekavši da zlato ipak pripada putnici kod koje je i pronađeno.


Kako vrednost otkrivenog krijumčarenog zlata prevazilazi trećinu vrednosti vozila, kao i činjenice da je vlasnica kombija potencijalno znala za pokušaj šverca, do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i putnički kombi „mercedes benc“, usled čega vrednost otkrivenog prekršaja premašuje iznos od 55.000 evra.

izvor, foto UCRS

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker