Lokalna samouprava

Gradina: Sprečena dva pokušaja ilegalnog prenošenja deviza. Zaplenjeno preko 70.000 evra

Evri krijumčareni u jastuku

Carinici na prelazu Gradina su 10. juna 2020. godine, za samo nekoliko sati, sprečili dva pokušaja nelegalnog prenosa deviza u ukupnom iznosu od nepunih 73.000 evra. Prvi slučaj je otkriven u zoru, oko 5 časova, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao mercedes holandskih registarskih oznaka u kome su iz Holandije ka Turskoj putovala trojica turskih državljana.

Iako su carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, detaljnim pregledom automobila ubrzo je otkriveno da je automobil pun neprijavljenog novca.

carina zaplena devize

U torbama koje su se nalazile u prtljažniku vozila, carinici su otkrili čak 86.950 neprijavljenih evra, dok su sva trojica putnika u odeći koju su nosili na sebi imali još po 6.000 evra.

Kao vlasnik novca prijavio se 48-godišnji vozač, rekavši da je novac poneo radi kupovine kuće u Turskoj.

Dobro poznati iznos od po 10.000 evra koji može bez prijavljivanja da se prenese preko granice, vraćen je svakom putniku, dok je ostatak od 62.950 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan pokušaj sprečen je na istom prelazu samo nekoliko časova kasnije, kada je oko 9 časova jedan holandski državljanin turske nacionalnosti u jastuku pokušao da prokrijumčari neprijavljene evre.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker