Lokalna samouprava

Gradi se Saobraćajnica 1 koja omogućuje dalje širenje Mišelina u Pirotu

Danas su radove na izgradnji Saobraćajnice 1, koja će omogućiti spajanje Industrijske zone i kompanije Tigar tajers sa Koridorom 10, obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa rukovodstvom kompanije Tigar tajers i direktorom Direkcije za izgradnju Branislavom Kostićem. Tom prilikom gradonačelnik Vasić je kazao da je reč o izuzetno značajnom projektu koji ima veliki strateški značaj za pirotsku industriju, posebno za Tigar tajers.

-Mi od jednog prostora koji je bio deponija pravimo lokaciju za razvijanje biznisa i zapošljavanje ljudi. Spajamo ulicu Nikole Pašića sa alternativnim putem i Koridorom 10, petljom Pirot – Zapad. To je veoma značajno zbog novonapravljene fabrike Tigar tajersa. Time ćemo izmestiti iz grada teretni saobraćaj, poboljšati životnu sredinu. Takođe, omogućavamo ljudima koji su već kupili parcele i investiraju u proizvodne pogone, poput D-company, Ireli i drugi, da imaju takođe bolju komunikaciju, ali i da aktiviramo prostor u zaleđu fabrike D-company, gde ima još zemljišta koje može da se stavi u funkciju izgradnje novih proizvodnih pogona-kazao je Vasić i dodao da je reč o izuzetno zahtevnoj deonici jer zahteva čišćenje terena od ostataka stare deponije.

saobracajnica-1_1

-Morali smo da menjamo tlo i da uložimo preko 44 miliona dinara u novu saobraćajnicu-kazao je Vasić i dodao da će ostati nekih sto metara puta – veze sa alternativnim putem, koji treba da se uradi sledeće godine i završi ceo ovaj veoma značajan projekat.

dsc_9747_resize

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker