Lokalna samouprava

Građani zadovoljni infrastrukturnim radovima – Zamena vodovodne mreže i asfalt do svake kuće

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, obišao je sa saradnicima radove na asfaltiranju u Radničkoj ulici u naselju Beg bašta. Asfaltirana je ulica  dužine 130 metara i širina 6 metara. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara a  finansiranje je iz sredstava pojačanog održavanja za ovu godinu.  

U Jatagan mali gradonačelnika su dočekali zadovoljni  građani koji su na vrućem asfaltu  želeli da razgovaraju sa njim.  “ To  je deo naših obećanja da do svake kuće renoviramo vodovodnu mrežu i dođemo asfaltom.  Imamo dovoljno sredstava i planova i zadovoljstvo mi je da vidim građane koji su izašli da pozdrave asfaltiranje ove ulice. Ljudi žive u centru grada u sasvim pristojnim ulicama, sa njima smo razgovarali i o drugim temama, kao što je pomoć kroz energetsku efikasnost i pomoć  porodicama kroz mere koje predviđa lokalna samouprava” – kaže gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

 

Gradonačelnik je istako da uvek želi da čuje mišljenje građana i da kroz razgovor sa njima dobija potvrdu da je sve što je definisano planom kapitalnih investicija i budžetom  urađeno u interesu građana. “Ja uvek gde odem želim da razgovaram sa građanima. Oni uglavnom  izražavaju zadovoljstvo zbog infrastrukturnih radova kao što je i u ovoj ulici”- rekao je gradonačelnik i  podsetio da svakog petka od 10 do 14 sati građani mogu da iznesu svoje probleme. Mi smo otvorena lokalna samouprava i sve što radimo radimo u komunikaciji i dogovoru sa građanima” – istakao je gradonačelnik.

U ovoj ulici zamenjena je vodovodna mreža, vrednost radova iznosila je 1,5 miliona dinara, za asfaltiranje je izdvojeno još 2,5 miliona dinara. Građevinska  sezona je u jeku pa iz lokalne samouprave najavljuju da će se  raditi  čitavog oktobra  i novembra.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju Pirot kaže da se danas završava asfaltiranje Radničke ulice ukupne površine oko 800 metara kvadratnih a već sutra su mašine na novoj lokaciji, u ulici Sveti Sava u Prisjanskom naselju. Do kraja građevinske sezone biće asfaltirana Kosmajska ulica gde Vodovod radi na zameni vodovodne mreže i krak ulice Slobodana Jovanovića.

Radice se i u selima, put do groblja u Cerovi, jedan sokok u Poljskoj Ržani, u planu je rekonstrukcija dela puta u selu Veliki Suvodol kao i u Ponoru i Držini. “Još mnogo aktivnosti nas očekuje do kraja godine i nadam se da ćemo do kraja građevinske sezone završiti sve što smo planirali” – poručio je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker