Bela PalankaDimitrovgrad

Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada ulažu napore u unapređenje turističke i kulturne ponude

Dimitrovgrad, Bela Palanka, 26. jul 2017. – Građani Bele Palanke i Dimitrovgrada, dve najbolje plasirane opštine u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ odlučili su da osvojene nagrade ulože u unapređenje turističke ponude jugoistočne Srbije, saopštio je danas NALED.

U Beloj Palanci novac će biti iskorišćen za uređenje arheološkog nalazišta Remisiana što podrazumeva rekonstrukciju trga sa fontanom i spomenika Septimiju Severu dok su stanovnici Dimitrovgrada glasali da rekonstruišu prostor u centru grada za Turistički info centar.&nbs p;

Nagradne čekove na 20.000 evra danas su im uručili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

– Iz opština Bela Palanka i Dimitrovgrad poslato je više od 20 fiskalnih računa i slipova po stanovniku čime su značajno doprineli borbi protiv sive ekonomije i za takav rezultat sledi nagrada. Pirotski okrug pokazao je da vodi računa o fiskalnoj disciplini. Samo u prvom kvartalu broj žalbi zbog neizdavanja računa povećan je 47% što dovoljno govori da svakim danom građani sve više razumeju zašto je potrebno da budu društveno odgovorni – istakao je Ružić.

Izvršna direktorka NALED-a naglasila je da nagrade koje dobijaju opštine u svesti građana simbolično grade vezu između plaćanja poreza i kvaliteta života.

– U pet prvoplasiranih opština građani su glasali u koji projekat žele da ulože novac i na toj vežbi hteli smo da pokažemo kako bi trošenje poreza trebalo da funkcioniše u našoj državi i nadamo se da idemo ka tome. Građani koji revnosno ispunjavaju svoje obaveze i plaćaju porez trebalo bi i da odlučuju kako se taj novac troši – rekla je Jovanović.

Plasmanom među 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, Bela Palanka i Dimitrovgrad zaslužili su i WiFi zone besplatnog interneta koje je donirala i postavila kompanija Telekom Srbija. WiFi drvo modernog dizajna emituje signal brzine 1 Mb/s u krugu od 150 metara i može da opsluži do 300 korisnika. Opremljeno je ulazima za punjenje telefona i LED osvetljenjem i biće ukras ovih opština.

Nakon Plandišta, Bele Crkve, Bele Palanke i Dimitrovgrad a, peti nagradni ček na 20.000 evra biće uručen i opštini Golubac. Građani ove lokalne samouprave odlučili su da novac investiraju u izgradnju nove zgrade isturenog odeljenja Osnovne škole „Branko Radičević“ u naselju Krivača.

foto Vanja Jocić/tvpirot

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Cestitam na nagradi Beloj Palanci i rukovodiocima. Ono sto treba vama i Srbiji je gerila marketing prilaz. Moj koncept je priremiti za sledecu sezonu omladinski odrzivi kamp vrlo fokusiran, inovativan, kolaborativan oslobodjen administrativnih okova koji ce prerasti u interacionalni i biti multipliciran ne samo u Srbiji vec i u ostatku bivse Yugoslavije. Kada posmatrate stvari sa suprotne strane izgledaju sasvim drugacije i tamo je resenje. Kako iskoristiti eksplozivnist i energiju stvaralastva mladih? Analizirajuci celu Srbiju bez dvoumljenja sam izabrao Belu Palanku kako zbog ekonomskih pirirodnih potencijala tako i zbog transparentnosti administracije i njenog rukovodsva ukljucujuci i podrsku nove vlade. Aquaponic, hydroponic, freelancers resort, EU penzionerska sela, organik hrana, ekstrim sportovi … su neke magicne reci i programi koji zahtevaju mobilizaciju i koncentraciju mladih kapaciteta svih profila fokusiranih u ostvarenju ovth programa. Za 3 godine Srbija ce uvoziti radnu snagu a primanja ce biti najmanje 5 puta veca. Mozda ova nagrada od E20 000 duplirana mogla bi da bude dovoljna za start.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker