Lokalna samouprava

Grad ulaže u budućnost – stipendije dobilo više od 500 studenata

Pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović kazala je da će lokalna samouprava ove godine omogućiti stipendije studentima koji studiraju deficitarna zanimanja. U periodu od 2012. do 2017. godine programom subvencija i jednokratnih novčanih pomoći studentima iz Pirota bilo je obuhvaćeno više od 500 studenata, a isplaćeno je preko 18.8 miliona dinara. 

-Dodeliće se 11 stipendije isključivo za deficitarna zanimanja koja su definisana od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, stipendije će se omogućiti i studentima iz porodica koje su korisnici socijalne novčane pomoći Centra za socijalni rad. Iznos stipendije je 7.000 dinara u deset mesečnih rata počev od marta ove godine. Rok za prijavljivanje je 7. februar, a odluka će biti javno istaknuta na sajtu Gradske uprave Pirot. Pored toga, raspisan je i poseban konkurs za jednokratnu pomoć studentima i stručnjacima sa teritorije Grada Pirota. Za ove namene iz budžeta je izdvojeno 1.5 miliona dinara. Rok za prijavljivanje je do 16. februara-kaže Golubovićeva i dodaje:

-Od 2012. do 2/17. godine primili smo 272 prijave za stipendije, od čega je 116 studenata ostvarila prava i dobilo stipendije, dok je 393 studenata dobilo jednokratnu novčanu pomoć. Za finansiranje stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima iz budžeta je u pomenutom periodu izdvojeno ukupno 18.863.000 dinara-kazala je pomoćnica Golubović Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker