Lokalna samouprava

Grad ulaže u budućnost – prijem i pokloni za učenike generacija pirotskih škola

Danas je u Svečanoj sali Gradske uprave Pirot priređen prijem za učenike generacija svih pirotskih osnovnih i srednjih škola i direktore. Učenike je povodom završetka školske godine primila pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja im je čestitala na brojnim uspesima tokom protekle školske godine. Učenicima generacija Golubovićeva je podelila poklone i poželela im puno uspeha u daljem školovanju i obrazovanju.

pokloni najuspešnijim đacima

Učenike su pozdravili i načelnik Odeljenja za vanprivredu Sava Kostić i pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović.

-Želim da čestitam svim učenicima, ali i roditeljima, profesorima, direktorima škola, koji su se uložili u generacije koje dolaze. Grad Pirot se potrudio da se obezbede što bolji uslovi za rad škola i za đake, pa je tako za predškolsko, osnovno i sredje obrazovanje izdvojeno oko 340 miliona dinara iz budžeta. I u buduće ćemo ulagati u obrazovanje. Osim za škole, izdvajamo i za stipendije studentima, jednokratne pomoći studentima, sportske stipendije i dečju zaštitu-kazala je pomoćnica Golubović.

pirot

Nemanja Todorović, iz Tehničke škole kazao je novinarima da se rad i trud uvek isplate.

-Kroz rad, trud, pomoć profesora nijedan uspeh nije nedostižan-poručio je Todorović pirotskih đacima. On je kazao da će školovanje nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

đaci generacije škole pirot

Jovana Ignjatović, učenica generacije iz Srednje stručne škole kazala je da je učestvovala na republičkom takmičenju iz hemije i da je zadovoljna plasmanom u prvih deset u republici.

momčilo tošić učenik generacije
Momčilo Tošić, učenik generacije OŠ “8. septembar”

Učenik generacije u OŠ “8. septembar” Momčilo Tošić, koji je u protekloj godini osvojio gotovo sve što se može osvojiti na republičkim takmičenjima iz informatike, matematike i fizike kazao je da je njemu lično najdraži uspeh na Balkanijadi iz informatike.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker