Lokalna samouprava

Grad subvencionira nabavku delitelja toplote i kalorimetara. Cilj – poboljšanje energetske efikasnosti

Gradska uprava Pirot će, iz Fonda za poboljšanje energetske efikasnosti, uz pomoć Gradske toplane, svim korisnicima daljinskog grejanja omogućiti ugranju delitelja toplote, odnosno kalorimetara po subvencionisanoj ceni – pri čemu će Grad snositi polovinu troškova, a drugu polovinu vlasnici stanova, kazala je danas na konferenciji za novinare u Medija centru Doma kulture Tanja Radulović, iz Gradske toplane Pirot. 

-U narednim danima biće raspisan javni poziv koji će biti objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave, portalu Grada Pirota, listu Sloboda, kao i na sajtu Gradske toplane. Svi zainteresovani korisnici mogu detaljne informacije dobiti u prostorijama Gradske toplane, kao i kod energetskog menadžera Grada Pirota Bojana Ivkovića. Svi zainteresovani će dobiti detaljne informacije o dokumentaciji koja je potrebna, nakon čega će se krenuti sa instalacijom opreme, kako bi do početka naredne grejne sezone mogli da budu spremni za grejanje po utrošku. Toplana će u narednom periodu krenuti sa obaveštavanjem upravnika zgrada, ali svi zainteresovani vlasnici stanova se mogu u svakom trenutku javiti nama za sve informacije. Kada je reč o ceni individualnih merača, postoje dve vrste instrumenata, to su delitelji toplote, koji se postavljaju na samim radijatorima u stanu. Jedan takav delitelj, sa termostatskim ventilom i ugradnjom po jednom radijatoru košta od 50 do 55 evra-kazala je Radulovićeva.

Ona je dodala da postoje i takozvani kalorimetri, koji se ugrađuju ispred stana, za svaki stan pojedinačno i takav jedan kalorimetar košta od 150 evra pa naviše. Delitelji toplote se mogu ugraditi u svim zgradama, dok kalorimetri mogu biti ugrađeni u zgradama novije izgradnje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker