Lokalna samouprava

Grad pomaže rad Policijske uprave Pirot

Grad Pirot danas je Policijskoj upravi Pirot predao na korišćenje terenski automobil Dačia Daster. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je danas na svečanosti uručenja vozila da će grad Pirot u narednom periodu pomoći rad Policijske uprave Pirot sa oko sedam miliona dinara. Vasić je istakao i da je Pirot zahvaljujući dobrom radu Policijske uprave u Pirotu jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji. Načelnik Policijske uprave Pirot Slaviša Virijević zahvalio se  na donaciji i istakao da je saradnja Grada i PU Pirot izvanredna.

-Od naplate naknada za prekršaje izdvaja se određeni novac za povećanje bezbednosti. Vrednost ovog automobila je milion i po dinara, doniraćemo još jedan automobil uskoro za potrebe Saobraćajne policije, oko milion i po dinara daćemo za nabavku radara i drugih uređaja za potrebe policije, milion za opremu za video nadzor, a sa oko tri miliona dinara finansiraćemo osavremenjavanje poligona za obuku vozača kod Gradskog stadiona kako bi se on preuredio i osavremenio i bio u skladu sa novim zakonima iz ove oblasti. Ukupna vrednost pomoći je oko sedam miliona dinara-kazao je gradonačelnik Vasić.

Načelnik Virijević je istakao da je saradnja Gradske uprave i Policijske uprave Pirot izvanredna.

-Želim da se zahvalim Gradu Pirotu i ljudima koji vode ovaj grad jer su prepoznali potrebe Policijske uprave Pirot. Mislim da je saradnja stvarno na najvišem nivou, daćemo sve od sebe da se ta saradnja i nastavi-istakao je načelnik Virijević.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker