Ostale vesti

Grad podelio novčane nagrade najuspešnijim školarcima iz svih škola

Danas su na svečanosti u Velikoj sali Gradske uprave podeljene novčane nagrade Grada Pirota najboljim školarcima u prethodnoj školskoj godini. Nagrade su uručili gradonačelnik mr Vladan Vasić, pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović i Sava Kostić, načelnik Odeljenja za vanprivredu. 

Po rečima pomoćnice gradonačelnika Milice Golubović, ove godine iz Pirota se na republička takmičenja plasiralo čak 119 učenika, a 47 je u Pirot donelo neku od nagrada, što je rezultat za svaku pohvalu.

-Za dve godine skoro 100 učenika osvojilo je jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima a Grad Pirot je te učenike nagradio sa oko milion dinara. Ove godine imamo tri kategorije nagrađenih. Oni koji su osvojili više od jedne nagrade, a ima ih 10, dobiće jednokratno 15.000 dinara, učenici koji su osvojili prvo mesto dobiće 13.000, drugo – 11.000 i učenici koji su osvojili treće mesto dobiće po 9.000 dinara-kazala je pomoćnica Golubović.

Gradonačelnik Vasić se zahvalio učenicima, profesorima, roditeljima zbog podrške pirotskoj pameti.

-Deci bi hteo da poručim da je ovo vid naše zahvalnosti ali i svojevrstan dokaz da se trud isplati. Nažalost, na mnogim medijima možemo da vidimo da se trud ne isplati ili da su neke druge vredosti u prvom planu. Ja i dalje mislim da je školovanje, lepo vaspitanje i trud u prvom planu i da će tako biti i nadalje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Za školstvo Grad izdvaja blizu tri miliona evra

-Ukupno za predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Grad Pirot izdvaja oko tri miliona evra. Toliko košta normalno funkcionisanje naših škola, da škole budu tople, čiste, da učenici mogu da rade u dobrim uslovima. Ne računam tu investiciono održavanje, nekoliko miliona evra je uloženo ove i prošle godine u mnoge osnovne škole, slede radovi i velika ulaganja i u Gimnaziji. Oko 6.5 miliona dinara se izdvaja za stručno usavršavanje zaposlenih, smeštaj i dnevnice za takmičenja, zatim novac za besplatne udžbenike, učeničke nagrade, podršku prvacima i podsticaje najbojim đacima, prevoz učenike košta oko 8 miliona dinara. Mislim da su to značajna izdvajanja i to je dovoljno da se u školama u Pirotu dobro radi. Kada vidimo da se to valorizuje kroz veliki broj nagrada, onda možemo da kažemo da se taj trud isplati-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker