Lokalna samouprava

Grad Pirot spreman za održavanje referenduma

U tehničkom smislu grad Pirot je u potpunosti spreman za realizaciju referenduma u nedelju 16. januara. Republička izborna komisija dostavila je blagovremeno sva neophodna uputstva i instrukcije. Preuzet je glasački materijal, u toku je trijaža materijala i prema rokovniku sutra će glasačkim odborima biti predat glasački materijal, rekla je, između ostalog, Irena Kostić, sekretarica Gradske izborne komisije.

izbori pirot 2020 korona

“Ceo postupak je uređen Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi. Osnovni organi sprovođenja referenduma su Republička izborna komisija i potkomisija, odnosno Gradska izborna komisija i, naravno, glasački odbori na samim glasačkim mestima koji apslolutno vode računa, od samog početka pa do kraja, o zakonitosti sprovođenja takvog jednog postupka. Inače, obaveštenja su poštom već prosleđena građanima na kojim glasačkim mestima mogu se izjašnjavaju. Ostale tehničke radnje rešavamo u toku, a za sada je sve kako treba i mogu da kažem da smo spremni za sprovođenje referenduma” – izjavila je Irena Kostić.

U Pirotu je 86 glasačkih mesta, a po zaključenju glasačkog spiska pravo glasa imaju 46.282 glasača. Preuzimanje glasačkog materijala je sutra, četvrtak 13. januar, od 16 do 20 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker