Lokalna samouprava

Grad Pirot raspisuje veliki broj konkursa za stručne prakse, javne radove, samozapošljavanje…

Grad Pirot je u samom vrhu kada je reč o izdvajanjima za broje programe koji za cilj imaju smanjenje nezaposlenosti

Nenad Petrović, rukovodilac Saveta za zapošljavanje Grada Pirota kazao je za Pirotske vesti da je u toku veliki broj konkursa namenjen obukama, javnim radovima, zapošljavanju, stručnoj praksi i pozvao naše sugrađane da se u što većem broju jave i ostvare brojne olakšice koje je omogućila Gradska uprava Pirot. 

-U ovoj godini smo najpre raspisali poziv za javne nabavke, odziv je dobar i ja se nadam da će ova mera biti uspešno realizovana i kao proteklih godina. U toku je i javni poziv za stručnu praksu koji je otvoren do 4. aprila i ja pozivam sve poslodavce koji imaju potrebu za radnom snagu kao i lica koja su završila školovanje a nemaju stručnu praksu da se prijave. Budžet za ovu godinu za javne radove je oko pet miliona dinara, planiramo da angažujemo oko 45 lica, za program stručne prakse imamo budžet od osam miliona dinara, planiramo da angažujemo 29 volontera pripravnika, 20 sa visokom, pet sa višom i četiri sa srednjom stručnom spremom-kaže Petrović za Pirotske vesti.

Po njegovim rečima, Grad Pirot će sa 600.000 dinara finansirati i obuke za vozače sa D i E kategorijom koji su  deficitarni u našem gradu.

-Ove obuke će se realizovati preko ZIP centra za mlade. Predali smo i zahtev za samozapošljavanje, ovih dana očekujemo odgovor države i nadam se da ćemo krajem aprila imati objavljen poziv, u planu je da se dodele 33 subvencije od po 300.000 dinara, Grad Pirot je izdvojio 5 miliona dinara za ovu meru i država treba da učestvuje sa 4.7 miliona dinara. Za lica sa invaliditetom ovaj iznos je nešto veći i iznosi 330.000 dinara. Ukupno će za sve programe biti izdvojeno preko 25 miliona dinara. Grad Pirot veoma ozbiljno pristupa ovoj problematici pa je Grad Pirot po izdvajanjima za rešavanje nezaposlenosti u samom vrhu i mnogo ispred mnogih većih gradova-kaže Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker