Lokalna samouprava

Grad Pirot raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija

Grad Pirot raspisao je konkurs za dodelu 11 stipendija za školsku 2021/2022. godinu. Stipendije će se dodeliti isključivo studentima koji se školuju za zanimanja, koja su deficitarna na osnovu evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i utvrđenih potreba u preduzećima i ustanovama na području grada Pirota, kao i studentima iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći kod Centra za socijalni rad za Grad Pirot.

gradska izborna komisija grad pirot

Grad Pirot će dodeliti stipendije studentima koji se školuju za sledeća deficitarna zanimanja:

– Diplomirani matematičar
– Diplomirani informatičar
– Diplomirani inžerenjer građevinarstva
– Diplomirani inženjer geodezije
– Doktor medicine

Pravo na stipendiju imaju studenti deficitarnih zanimanja od prve do završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija, koji su upisali studijski program u trajanju od najmanje šest semestara /180ESPB, bez obzira na prosek ocena.

Studenti koji su upisali osnovne akademske studije u trajanju od šest semestara /180 ESPB i ostvarili pravo na gradsku stipendiju, moraju redovno upisati dodatne master studije u trajanju od 4 semestra /120 ESPB.

Studenti deficitarnih zanimanja od prve do završne godine osnovnih studija, koji ostvare pravo na gradsku stipendiju za školsku 2021/2022. godinu, ostvaruju pravo na korišćenje stipendije i tokom master studija. Pravo na stipendiju imaju studenti iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći kod Centra za socijalni rad Pirot i to od prve do završne godine osnovnih i integrisanih
akademskih studija, koji su upisali studijski program u trajanju od najmanje šest semestara /180
ESPB, bez obzira na prosek ocena.

Studenti korisnici stipendije i kredita iz republičkog budžeta, kao i korisnici stipendije i kredita bilo koje druge institucije, ustanove ili preduzeća, studenti strukovnih studija, master i doktorskih studija ne mogu ostvariti pravo na gradsku stipendiju.

Stipendije za školsku 2021/2022. godinu isplaćuju se u trajanju od 10 meseci počev od marta 2022. godine u mesečnom iznosu od 9.000 dinara.

Učesnici Konkursa dužni su da podnesu sledeća dokumenta:
– uverenje o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija ( izdaje fakultet );
– uverenje o prosečnoj oceni tokom studiranja ( izdaje fakultet ) ;

– očitana lična karta ;
– fotokopija indeksa;
– prijava za dobijanje stipendije za deficitarna zanimanja studenata (preuzeti sa sajta
Grada Pirota ili na šalteru za informacije Gradskog uslužnog centra).

Rok za prijavljivanje na Konkurs je do 20.01.2022. godine. Prijava i ostala konkursna dokumentacija za dodelu stipendija podnosi se poštom sa naznakom: Komisiji za dodelu stipendija Grada Pirota za deficitarna zanimanja, na adresu Srpskih vladara 82, 18300 Pirot, lično u Uslužnom centru Gradske uprave- Jedinstvenom upravnom mestu na šalterima društvenih delatnosti br. 17 i 18 ili elektronskim skeniranjem originalne dokumentacije i slanjem na e-mail adresu [email protected] .

Potrebno je dostaviti originalna dokumenta ili fotokopije originalne dokumentacije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati podnosiocima prijava. Neblagovremeno podneti zahtevi i nepotpuno dostavljena konkursna dokumentacija neće se razmatrati.

Redosled studenata za dodelu stipendija, utvrđuje se na osnovu postignutog uspeha u studiranju na taj način što će se vršiti posebno rangiranje svih studenata u okviru jednog
zanimanja, a gradonačelnik Pirota će ograničiti broj studenata po jednom zanimanju, kao i broj
studenata iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći, koji mogu ostvariti pravo na
stipendije Grada Pirota.

Sa svim studentima kojima se dodele stipendije, Grad Pirot će potpisati Ugovore o dodeli stipendija. Odluka o dodeli stipendija biće istaknuta na sajtu Grada Pirota.

Sve informacije u vezi Konkursa mogu se dobiti u Odeljenju za vanprivredne delatnosti Grada Pirota, Ul. Srpskih vladara br. 82, ili pozivom na broj 305-501.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker