Lokalna samouprava

Grad Pirot potpisao ugovor sa Ministarstvom energetike o dodeli novca za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Ovih dana, u Aranđelovcu, predstavnici lokalnih samouprava, među kojima je i Pirot, potpisali su ugovore sa Ministarstvom rudarstva i energetike o dodeli finansijskih sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u privatnim objektima porodičnog stanovanja i objektima za višeporodično stanovanje, odnosno stanova. Trenutno se sa resornim ministarstvom preciziraju detalji i radi na donošenju odgovarajućih akata kaže, menadžer za energetiku grada Pirota, Bojan Ivković.

Prema rečima Ivkovića naredni potez je raspisivanje konkursa za privredne subjekte koji će učestvovati u celom procesu kao partneri zainteresovanim građanima.

“Ono što je bitno za građane konkurs na koji oni mogu da se prijave biće raspisan u planiranom terminu u drugoj polovini aprila. O svemu će biti na vreme obavešteni, maksimalno ćemo gledati da kroz sva sredstva javnog informisanja i drugim osnovama što više naših građana o tome sazna i da na vreme mogu da donesu odluku da li mogu i da li hoće da uđu u postupak. Što se tiče države, ministarstva i grada spremni smo, i ukoliko ima potrebe takvi konkursi mogu da se ponove i do kraja godine, ako se ova opredeljena sredstva potroše. To je iznos od 30 miliona dinara i ako se realizuju sva sredstva vrednost investicije će biti oko 60 miliona dinara na nivou grada. Odnosi se na sve objekte, i u gradskim i seoskim naseljima” – rekao je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker