Ostale vesti

Grad Pirot opredelio 822 hiljade dinara za kupovinu dodatne opreme Vatrogasno spasilačkom bataljonu

Odeljenje za vanredne situacije Pirot i Vatrogasno spasilački bataljon podneli su zahtev za nabavku opreme za specijalna vozila kvad u cilju efikasnijeg rada na terenu. Reč je o vozilima koja su namenjena za intervencije na teško pristupačnim terenima i u otežanim okolnostima. Rebalansom budžeta opredeljena su sredstva za kupovinu dodatne opreme u iznosu 822 hiljade dinara.

Prema rečima Sretena Savova, člana Gradskog veća i koordinatora Štaba za vanredne situacije, sredstva će se upotrebiti za nabavku jednog čekrka sa sajlama i konektorima i prikolice sa montažnim krovom.

“To je pomoćna oprema koja će ići uz vozila kvad da bi se posao na terenu mogao obavljati mnogo efikasnije. Ovim specijalnim vozilima omogućava se prilaz nepristupačnim mestima i pravovremeno i efikasno reagovanje. Mi smo tu da uvek pomognemo, i Vatrogasno spasilačkom bataljonu, koji je profesionalna jedinica, i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje treba aktivirati da radi sa Štabom za vanredne situacije, kao i drugim jedinicama od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, kao što su Ronilački klub, Radio klub, Gorska služba spašavanja, Crveni krst i ostali koji su od značaja za zaštitu i spašavanje građana i imovine” – rekao je Savov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker