Ostale vesti

GRAD PIROT: OBJAVLjEN JAVNI POZIV ZA TEŽE ZAPOŠLjIVA LICA

Grad Pirot u saradnji sa ZIP centrom za mlade-biznis inkubatorom d.o.o. objavio je Javni poziv nezaposlenim licima iz kategorije teže zapošljivih za učešće u besplatnom korišćenju usluga karijernog vođenja i savetovanja od strane iskusnih eksperata, kako bi se licima olakšalo uključivanje na tržište rada i uvećale mogućnosti za brže pronalaženje posla.

Pored toga pozivom je predviđeno i ekonomsko osnaživanje lica kroz uključivanje u program obuka na radnom mestu kod poslodavaca, za ona zanimanja za koja su poslodavci prethodno iskazali potrebu. U proces karijernog vođenja i savetovanja biće uključeno najmanje 50 lica, a u obukama na radnom mestu 15 lica. Javni poziv je otvoren do popune potrebnog broja lica u okviru predviđenih mera.
Inače, ovaj Javni poziv se realizuje u sklopu projekta „Pružimo ruku teže zapošljivim licima“, koji implementira Grad Pirot uz finansijsku i tehničku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja. Ukupna vrednost projekta je 53.582 evra, od čega je donacija Ministarstva 40.794 evra, a 12.788 evra predstavlja učešće Grada. Implementacija projekta je započeta 08.12.2022. i trajaće do 31.05.2023. godine. Njegova realizacija je omogućena zahvaljujući projektu „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”, dok tehničku i finansijsku podršku pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi GIZ u okviru Nemačke razvojne saradnje.
Više informacija o Javnom pozivu i projektu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota, kontakt osoba: Nenad Petrović, koordinator projekta, tel. 551-231 ili na mejl: [email protected]
Potrebna dokumentacija u vezi sa javnim pozivom može se preuzeti sa sajta Grada Pirota i ZIP centra za mlade. 
PROJEKTNI TIM GRADA
Projekat „Pružimo ruku teže zapošljivim licima” sprovodi se u okviru Projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”. Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker