Lokalna samouprava

Grad Pirot nagradio učenike generacija svih pirotskih škola

Učenicima generacija svih pirotskih osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je uručio novčane nagrade – svakome po 15.000 dinara. Reč je o tradicionalnoj akciji Gradske uprave Pirot, koja će u narednom periodu nagraditi i osvajače nagrada na takmičenjima a nagrade će dobiti rekordan broj školaraca – šezdesetak. Svečanosti su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović i šef Odeljenja za vanprivredu Sava Kostić.

Prisutne u Svečanoj sali se obratila i pomoćnica gradonačelnika zadužena i za obrazovanje – Milica Golubović.

-Vi ste zaista ponos Pirota i dobar primer svojoj generaciji. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju, srednjoškolcima da upišu željene fakultete a osnovcima da upišu željene srednje škole i puno uspeha u daljem školovanju-kazala je pomoćnica Golubović.

Gradonačelnik Vasić je kazao da je namera da se na ovaj način istaknu najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola.

-To su deca koja su i dobri takmičari pa ćemo uskoro nagraditi i učenike koji su imali uspeha na republičkim takmičenjima, ukupno blizu 60 njih, a svi oni će moći da računaju i na studentske stipendije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Aleksa Stefanović, učenik generacije pirotske Gimnazije kazao je novinarima da će upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Prijemni neće morati da polaže s obzirom na izvanredne uspehe na brojnim republičkim takmičenjima.

-Mislim da mi je Gimnazija mnogo pomogla u mom obrazovanju i usavršavanju. Rezultati koji su mi pomogli da budem oslobođen od polaganja prijemnih ispita jesu nagrade na republičkim takmičenjima iz matematike i fizike. Najveći uspeh mi je treća nagrada na Srpskoj fizičkoj olimpijadi-kazao je Stefanović.

Snežana Zdravković, učenik generacije OŠ “Dušan Radović” kazala je da bi ponovo upisala istu školu, a svoje školovanje će nastaviti u Tehničkoj školi.

Jelena Tošić, učenik generacije Mlekarske škole kazala je da će upisali Biološki fakultet. 

-Osvojila sam mnogo nagrada na raznim literarnim konkursima. Zavolela sam hemiju i biologiju što mi je i pomoglo da donesem odluku da upišem Biološki fakultet-kazala je Tošićeva.

Oni su ponos Pirota

Učenik generacije Ekonomske škole – Mirjana Aranđelović, Tehničke škole – Matija Stanković, Gimnazije – Aleksa Stefanović,Mlekarske škole – Jelena Tošić, ŠOSO Mladost Anisija Jocić i Aleksandra Jocić, Srednje stručne škole – Isidora Vukadinović, OŠ “Dušan Radović” – Snežana Zdravković, Muzičke škole – Helena Stojanov, OŠ “8. septembar” – Danica Panov, OŠ “Sveti Sava” – Mihajlo Đurić, OŠ “Vuk Karadžić” – Petar Popović

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker