Ostale vesti

Grad Pirot i HELP zahvaljujući dobroj saradnji uposlili čitavu fabriku od skoro 500 ljudi

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predstavnici organizacije HELP danas su podelili 25 grantova ljudima koji su imali najbolje ideje za pokretanje malog biznisa ili poboljšanje postojećeg. Podeljeno je 12 grantova na 1.500 evra, 11 na 2.400 eura i dva granta na 3.600 evra.  Gradonačelnik Vasić kazao je da zahvaljujući veoma dobroj saradnji Grada i HELP-a, u Pirotu praktično oformljena čitava fabrika sa poslom za 450, gotovo 500 ljudi. Nekih 400 porodica je zahvaljujući ovoj plodotvornoj saradnji obezbeđeno održivim prihodom što je veoma važno, naglasio je Vasić.

-Želim da čestitam svima koji su se ohrabrili da uplove u preduzetničke vode. Za taj potez je potrebna izvesna doza hrabrosti, treba imati dobru ideju i ja vam želim da dobro poslujete i da uskoro smognete snage da se nađete i u ulozi poslodavca, odnosno da uposlite nove ljude. Ukupna vrednost investicije za Grad Pirot je oko 75.000 evra, od čega je učešće Grada oko 12.000 evra.

Maša Bubanja iz organizacije HELP kazala je da je ovo 12. projekat koji se realizuje sa Gradom Pirotom, a ovaj projekat finansira SIDA – Švedska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj i naravno Grad Pirot učestvuje kao i u svim drugim projektima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker