Lokalna samouprava

Grad Pirot donirao sanitet Službi hitne pomoći

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović uručio je danas u ime Grada Pirota donaciju – vozilo – sanitet za potrebe Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Pirotu. Vrednost ove donacije je oko 38.000 evra. Ranđelović je kazao da Grad Pirot svake godine odvoji 13 miliona dinara za investiciono i tehničko održavanje objekata i nabavku opreme. Konkretno za Dom zdravlja prošle i ove godine je odvajano deset miliona dinara.

-Takođe, preko projekata EU nabavili smo i Fiat Dukato, potpuno opremljen medicinskom opremom, a i pre mesec dana Dom zdravlja je dobio još jedno sanitetsko vozilo za potrebe Službe Hitne medicinske pomoći. Tokom ove godine Hitna pomoć je dobila tri vozila i značajno unapredila svoj vozni park koji je bio dotrajao i postojala je urgentna potreba za nabavkom novih vozila. Sada imaju dosta bolje uslove za rad-kazao je Ranđelović.

Direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić kazao je da Dom zdravlja u Pirotu ima sreću da ima posvećenu lokalnu samoupravu, koja je i osnivač Doma zdravlja.

-Lokalna samouprava ima aktivan odnos prema Domu zdravlja i shvata sve izazove koji stoje pred primarnom zdravstvenom zaštitom. Mi smo kao Hitna služba bili u tehničkim problemima proteklih godina ali zahvaljujući izraženom osećajem za društvenu odgovornost kompanija poput Tigar tyresa, ali i lokalne samopurave i drugih donatora, samo od početka ove godine dobili smo tri nova vozila koja su znatno podigla nivo i kvalitet Hitne službe u tehničkom smislu. U kadrovskom smislu, Služba hitne pomoći je uspela da uz pomoć lokalne samouprave angažuje još dva lekara-kazao je dr Ilić.

 

Načelnica Službe hitne pomoći dr Vladana Stojanović kazala je trenutno u Hitnoj pomoći radi 12 lekara, što je dovoljno za dve ekipe u smeni. 

-Na osnovu broja poziva, nama bi trebala i treća ekipa pa ćemo, nadam se, u narednom periodu uspeti da se izborimo i za to. Od početka godine smo dobili tri nova vozila koja će značajno unaprediti rad Hitne službe-kazala je dr Stojanović.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker