Lokalna samouprava

Grad Pirot donirao motocikl Policijskoj upravi

Grad Pirot nastavlja višegodišnju saradnju sa Policijskom upravom Pirot u cilju podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja na svojoj teritoriji. Tim povodom danas je Policijskoj upravi doniran motocikl marke Suzuki. Sredstva su obezbeđena od naplate saobraćajnih prekršaja koja se u visini od 30 posto iz republičkog budžeta vraćaju lokalnoj samoupravi. Sredstvima raspolaže Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota u skladu sa Strategijom o bezbednosti saobraćaja. Zamenik gradonačelnika, Miloš Colić, je istakao da se sredstva ulažu u unapređuje saobraćajne infrastrukture u gradu, obrazovanje u oblasti sobraćaja, rad Saveta koji je na volonterskoj bazi i na unapređenje rada organa koji doprinose povećanoj bezbednosti u saobraćaju. 

Ovom prilikom grad je izdvojio sredstva za nabavku motocikla, marke suzuki V-strom, čija je vrednost milion sto pedeset pet hiljada dinara.

“Ja se nadam da će ovo doprineti Policijskoj upravi, pre svega, preventivno da radi na bezbednosti u saobraćaju, a za one koji ne poštuju propise, naravno, i represivno. Ovo nije jedini put da mi doniramo vozilo, donirali smo i prethodnih godina, a nadam se da ćemo i u sledećoj godini odvojiti sredstva koja su potrebna. Benefit svega toga će biti ne samo kažnjavanje, već edukacija, unapređenje infrastrukture i, naravno, bezbednost za sve naše građane”- izjavio je Colić.

Colić je još dodao da se 50 posto sredstava koje se vrate gradu Pirotu ulažu u saobraćanu infrastrukturu. Ali to nije celokupan iznos, s obzirom da grad mnogo više sredstava ulaže iz svog budžeta u cilju unapređenja saobraćaja u gradu. On je apelovao na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, ograničenja brzine i da je prevencija jedna od delotvornijih mera na putu podizanja saobraćajne kulture.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker