Lokalna samouprava

Grad Pirot domaćin Sajma EU projekata „EU i Srbija na delu”

Grad Pirot biće u četvrtak 15.juna 2017.godine domaćin Sajma EU projekata „EU i Srbija na delu“ na kom će biti predstavljen deo dosadašnje podrške Evropske unije jugoistočnoj Srbiji.

Na dvadesetak štandova u sportskoj hali „Kej“, gde će ova manifestacija biti održana, biće predstavljeno više od 50 projekata koje je u ovom regionu podržala Evropska unija.

Na Sajmu će biti predstavljeni projekti prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, po kojoj je ovaj kraj prepoznat ali i uspešni primeri podrške malim i srednjim preduzećima, proizvođačima hrane i tekstila iz istočne i jugoistočne Srbije, koji su podržani kroz program Evropski progres.

U okviru Sajma biće organizovane tri tematske tribine na kojima će građani Pirota moći da dobiju informacije iz prve ruke o različitim programima EU podrške. Tribine su posvećene Erasmus + programu kroz koji je studentima iz Srbije omogućeno da idu na studije na univerzitete u zemljama EU, novom programu podrške za konkurentnost i lokalni razvoj (EU PRO) čija primena počinje naredne godine i podršci EU kulturno-istorijskoj baštini Srbije na primerima Momčilovog grada u Pirotu.

eu i srbija na delu pirot

Sajam EU projekata „EU i Srbija na delu“ organizuju zajedno Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za evropske integracije u Vladi RS i Grad Pirot. Svečano otvaranje je zakazano za 14h a planirano je da Sajam otvore Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije Vlade RS, Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa misije Delegacije EU u Srbiji i Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Program Sajma EU projekata – EU i Srbija na delu

Pirot, 15. jun 2017.

Sportska hala “Kej”

 

12:00                           Početak Sajma

12:00 – 13:00               Predstavljanje programa prekogranične saradnje i novog EU programa za lokalni razvoj EU PRO.

13:00 – 14:00               Predstavljanje  Erasmus + programa.

14:00 – 14:25               Ceremonija otvaranja Sajma

                                    Pozdravni govori:

                                    Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

                                    Jadranka Joksimović, ministar zadužen za evropske                                                                      integracije (čeka se potvrda)

                                    Oskar Benedikt, otpravnik poslova a.i. i vršilac dužnosti šefa misije                                             Delegacije Evropske unije u Srbiji,

                                    NJ.E. Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Srbiji (čeka se potvrda)

15:30 – 16:30               Tribina – Podrška Evropske unije obnovi kulturno-istorijskih spomenika u                                                      Srbiji i njihov značaj za razvoj turizma – primeri Momčilovog grada u                                            Pirotu, Golubačke tvrđave i Felix Romuliane

17:00                           Završetak Sajma

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker