Lokalna samouprava

Grad Pirot dobija novu akustičnu studiju što je prvi korak ka obnavljanju sistema za uzbunjivanje i obaveštavanje

Ovaj sistem trenutno se sastoji od 19 sirena, od čega je 13 ispravno. Sistem je napravljen posle drugog svetskog rata i prilično je zapušten, naročito tokom devedesetih godina, kaže Savov

Grad Pirot će narednih meseci dobiti akustičku studiju grada, što je prva faza obnavljanja sistema za uzbunjivanje i obaveštavanje, koji je uspostavljen posle drugog svetskog rata i od tada nije ozbiljno rađeno na njemu, a posebno je zapušten devedesetih godina, kazao je za Pirotske vesti Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

Osnovna škola 8. septembar Pirot, snimak iz vazduha
DCIM102MEDIADJI_0822.JPG

Tender za izbor izvođača za izradu akustičke studije grada je raspisan i već za nekoliko dana, 18. jula trebalo bi da se zna, ukoliko ne bude žalbi i drugih nepredviđenih okolnosti, koji izvođač će dobiti posao čija je procenjena vrednost 650.000 dinara, kaže Savov.

Trenutno, sistem za uzbunjivanje u Pirotu ima ukupno 19 sirena, od kojih je 13 u funkciji.

-Poprilično je taj sistem zapušten devedesetih godina tako da smo mi sada, po novom Zakonu, u obavezi da uradimo novu akustičku studiju, remont postojećih i postavljanje novih sirena u pojedinim delovima grada, na osnovu relevantnih parametara. Prva namera lokalne samouprave, kada smo formirali budžet za ovu godinu, bio je da se istovremeno sa akustičkom studijom, uradi i studija sistema za obaveštavanje duž korita reke Nišave koji bi prolaznike obavestio kada se voda iz hidroelektrane ispusti u korito reke, međutim, mi nismo dobili još uvek odobrenje nadležnih državnih službi za taj posao, tako da smo jednostavno morali da odustanemo od tog dela – navodi Savov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker