Lokalna samouprava

Grad Pirot će danas na račun Nevene Živić Minčić uplatiti nedostajući novac za lečenje – oko 1.6 miliona dinara

Pomoć za skupe terapije dobiće i Kristina Ćirić - 504.000 dinara i Nenad Tošić - 250.000 dinara za operaciju cerebralne paralize

Gradonačelnik Pirota danas je uz reči zahvalnosti svim Piroćancima ali i ljudima koji žive u drugim gradovima i  posebno u inostranstvu, kazao da će grad Pirot po hitnom postupku, najverovatnije već danas, uplatiti nedostajuća sredstva za lečenje naše sugrađanke Nevene Živić Minčić. Reč je o sumi od oko 1.6 miliona dinara, a hitna pomoć biće upućena i za lečenje Kristine Ćirić i Nenada Tošića, za skupe terapije, odnosno operaciju cerebralne paralize.

-Mi smo napravili analizu stanja i uplatićemo do punog iznosa, oko 1.6 miliona dinara, to ćemo danas uplatiti. Pored toga, analizirali smo zahteve za lečenje dece, zahteve koji su pristigli u Gradsku upravu pa ćemo 504.000 dinara uplatiti Hristini Ćirić kojoj je neophodno da u kontinuitetu 12 nedelja pohađa skupu terapiju. Sa ovim novcem biće moguće da krene sa terapijom i prima je šest nedelja, a videćemo početkom naredne nedelje, ako se ne obezbede nedostajući novac, uplatićemo još toliko. Takođe, 250.000 dinara uplatićemo 250.000 dinara za operativno lečenje od cerebralne paralize. U toku godine, 21 dete je koristilo sredstva iz budžeta za razne vrste lečenja, to je uobičajena stavka. Kada saberemo sve ove iznose, negde oko 6.5 miliona dinara će Grad Pirot izdvojiti za lečenje dece-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker