Lokalna samouprava

Grad izdvaja 10 miliona dinara za sanaciju nekategorisanih puteva

Gradska uprava Pirot raspisala je javni poziv za izbor izvođača radova na održavanju i izgradnji nekategorisanih puteva, čije je finansiranje obezbeđeno iz budžetskih sredstava Grada u iznosu od 10 miliona dinara. 

“Navedena sredstva u 2021. godini, znatno su veća u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom da će Grad i na ovaj način sanirati posledice nedavnih poplava, uređenjem seoskih puteva”.-rečeno je Pirotskim vestima u Gradskoj upravi Pirot.

Planirana je sanacija osam kilometara nekatogirasanih puteva u selima, Sukovo-Belo polje, Kamik-Cerev del, Bazovik, Srećkovac-Planinica, u Muntinoj padini. Radovi u ostalim mesnim zajednicama na redovnom održavanju nekategorisanih puteva izvodiće se po zahtevima i prioritetima, stoji u usvojenom Programu održavanja nekategorisanih puteva.

Nacrt Programa predstavlja rezultat analize zahteva podnetih od strane predsednika mesnih zajednica o potrebi izgradnje, popravke, sanacije ili održavanja nekategorisanih i atarskih puteva na njihovim područjima.

Osnovni kriterijumi za određivanje puteva koji su obuhvaćeni Programom jesu stepen hitnosti intervencije na određenom putu i činjenica da u dužem vremenskom periodu nisu preduzimane mere na održavanju ili sanaciji nekategorisanih puteva obuhvaćenih ovim programom.

Grad Pirot je takođe opredelio 40 miliona dinara za redovno održavanje ulica, opštinskih puteva i javnih površina, o čemu smo već pisali.

Grad u postupku izbora izvođača za održavanje ulica

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker