Grad odao priznanje našim sugrađanima koji su dali model za borbu protiv vandala. Na zlo odgovoriti dobrim, poručili Mirjana i Nikola

Sreten Savov, iz Saveta za bezbednost Grada Pirota, u ime lokalne samouprave danas je našim mladim i humanim sugrađanima, maturantima Tehničke škole Mirjani Panić i Nikoli Blagojeviću, koji su na pravi način odgovorili vandalima koji redovno uništavaju javnu imovinu i izazvali ogromnu podršku javnosti nakon što su iz Nišave izvukli dva saobraćajna znaka koja su vandali iščupali i bacili u reku, uručio priznanje i čestitao na gestu kojim su pokazali kako treba da se bori protiv sve brojnijih slučajeva uništavanja javne imovine u gradu. Savov je pohvalio i inicijativu Pokreta “Odbranimo reke Stare planine”, koja je za vreme prvomajskih praznika očistila od smeća put Temšticu i Toplodolsku reku. 

Nikola i Mirjana su, nakon objave na Pirotskim vestima o poslednjem vandalskom činu na Keju pored Nišave, reagovali tako što su  uz podršku jednog od prolaznika, samoinicijativno izvukli težak saobraćajni znak koga su vandali zajedno sa postoljem od betona, bacili u Nišavu.

Mladi Piroćanci odgovorili vandalima – izvadili znakove iz reke i uputili snažnu poruku svima

Nikola i Mirjana kažu da su na ovu ideju došli šetajući Kejom i želeli su da celoj javnosti pokažu da je jedini pravi način borbe protiv zla – dobrota. 

-Najpre moram da kažem da ono što smo uradili jeste jedan mali čin da se uputi jasna poruka da se na zlo mora i može jedino odgovoriti dobrotom, a da je moralnost uvek bolja od vandalizma. Ovim putem želim da prenesem poruku da moramo svi zajedno da stanemo na put vandalizmu. Mi smatramo da treba čuvati ono najvrednije, a u Pirotu je to svakako Kej-poručuju Nikola i Mirjana.

Pogledajte i video sa današnje konferencije za novinare:

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar