Lokalna samouprava

Grad nastavlja finansiranje renoviranja fasada zgrada. I lepši grad i značajna ušteda energije

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da su višegodišnji napori Grada da pomogne poboljšanje energetske efikasnosti zgrada u Pirotu, konačno počeli da se realizuju u vidu konkretnih projekata što je omogućilo i donošenje adekvatne zakonske regulative na nivou države. Prošle godine je zahvaljujući podršci Grada obnovljena prva fasada, u ulici Vojvode Stepe iza zgrade pošte, a već sa početkom građevinske sezone počeli su radovi i na rekonstrukciji fasade u ulici Knjaza Miloša, zgrade koja je zbog veoma stare i dotrajale fasade bila ruglo centra grada. Kada radovi ubrzo budu završeni to više neće biti slučaj, a po rečima gradonačelnika Vasića, u planu je nastavak obnove fasada i na drugim zgradama u gradu, svuda gde postoje saglasnosti Skupština stanara, s obzirom da je obavezno i učešće vlasnika stanova. 

Konkretno na ovoj zgradi, u strogom centru grada, Grad će finansirati radove sa oko 10.5 miliona dinara, dok će stanari samostalno uložiti preko dva i po miliona dinara.

-Od oronule, dobićemo lepu zgradu i lepu fasadu koja će štedeti energiju ljudima koji žive ovde. To je ono što i želimo, da nam grad lepo izgleda ali da se vodi računa i o troškovima energije. Mi ćemo u ovoj godini za poboljšanje energetske efikasnosti uložiti 14 miliona dinara i pozivamo zgrade koje imaju konkursnu dokumentaciju da se jave-kazao je Vasić.

Stanarka ove zgrade, Olgica Petković kazala je da nije verovala da će ova inicijativa naići na ovako veliku podršku Grada.

-Iskreno bili smo malo skeptični, ja sam inicirala i molila komšije da uputimo zahtev koji je vrlo brzo odobren na naše opšte oduševljenje-kazala je Petkovićeva i dodala da će ova pomoć Grada značajno podići kvalitet življenja u njihovoj zgradi.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker