Lokalna samouprava

Grad donirao svim vrtićima igračke u vrednosti pola milona dinara

Grad Pirot donirao je svim vrtićima u Pirotu igračke vredne pola miliona dinara. Igračke je dobilo svih 58 vaspitnih grupa koliko postoji u okviru Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubović i direktorkom Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj Milkom Colić obišao mališane i ručao sa jednom od grupa. 

-Došli smo da vidimo u kakvim uslovima radi vrtić, iskoristili priliku da ručamo sa decom, da vidimo kakva je hrana, da vidimo da li su prostorije tople, a iskoritili smo priliku i da damo poklone pred Novu godinu. Nabavljene su dečje igračke za sve vaspitne grupe, a ima ih 58 u gradu i selima. Preko 1.450 dece je u vrtićima a vrednost nabavljenih igračaka je oko 500.000 dinara i svaka vaspitna grupa će dobiti igračke. Ja se nadam da ćemo već za sledeću upisnu godinu svu decu koja žele da idu u vrtiće primiti jer se proširuju kapaciteti pa verujem da će liste čekanja postati prošlost-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktorka Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj Milka Colić kazala je novinarima da Predškolska ustanova ima veliku podršku od strane lokalne samouprave. 

-Ja samo mogu da se zahvalim Gradu i gradonačelniku jer su oni naša najveća podrška, brinu o nama i zajedno radimo na cilju da obezbedimo što bolje uslove za boravak dece u vrtićima-kazala je direktorka Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker