Gradska hronika

Gosti iz Bugarske dolaze za doček Nove godine – Nema otkazivanja rezervacija

Nema otkazivanja rezervacija gostiju iz Bugarske koji su odlučili da Novu godinu dočekaju u pirotskim kafanama i restoranima. Ugostitelji kažu da su, odmah nakon akcidenta, Bugari zvali i raspitivali se o aktuelnoj situaciji u Pirotu ali da gotovo niko nije povukao rezervaciju za doček. Mesta su rezervisana još pre nekoliko meseci pa su mnogi ostali pri prvobitnoj odluci da staru godinu isprate i dočekaju novu u Pirotu.

Bugarska agencija je još pre nekoliko meseci  zakupila svih 56 soba i 4 apartmana Hotela Ana Lux spa od 31. decembra do 2. januara. Milan Kostić, menadžer prodaje Hotela Ana Lux spa, kaže da rezervacija nije otkazana i da u subotu očekuju goste iz Bugarske. Prema njegovim rečima  ovih dana su bugarski novinari boravili u Hotelu kako bi izveštavali o situaciji u gradu nakon akcidenta koji se dogodio a bilo je i Bugara  koji su u prvim satima nakon isklizavanja voza morali da se vrate u Pirot i tu provedu noć.

I u ostalim ugostiteljskim objektima Bugari ostaju pri svojim rezervacijama za novogodišnju noć. Vladan Veljković, menadžer Hotela Dijana, kaže da će 80 gostiju iz Bugarske biti smešteno u ovom hotelu a da će na samom dočeku biti oko 300 naših suseda.  I Veljković kaže da je bilo poziva  i da su se gosti  interesovali za situaciju u gradu i bezbednost ali da niko nije otkazao rezervaciju.

Kafane i restorani  spremni su da ugoste sugrađane i turiste kojih će najviše biti iz susedne  Bugarske. Ugostitelji su nam potvrdili  da je od nedelje bilo najviše poziva iz Bugarske i da su se gosti  interesovali za bezbednost ali da otkazivanja rezervacija nije bilo.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker