Gradska hronika

Goran Popović:Kupujte pirotsku jagnjetinu da spasemo stada!

Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika Pirota za razvoj poljoprivrede i stručnjak za ovčarstvo, apeluje na klaničare, trgovinske lance i sugrađane da kupuju pirotsku jagnjetinu, kako bi  spasli stada i čuveni pirotski delikates.

Zbog slabe potražnje cena kilograma žive vage jagnjetine kreće se od 250 do 300 dinara, što je jeftinije nego prošle godine. Slabu potražnju uzrokovala je činjenica da ne rade kafane i restorani, malo ko kupuje i od građana, veliki lanci i klaničari takođe ćute i ja ovom prilikom apelujem na sve da kupuju pirotsku jagnjetinu, kako bi stočari mogli da opstanu .

Veliki problem je i kod proizvođača mleka, jer je zbog poznate situacije sa korona virusom promet mlečnih prioizvoda drastično pao, pa prerađivači ne mogu da obezbede novac za otkup -kaže Popović u izjavi za PV i dodaje da se ovog proleća nudi oko 10.000 jaganjaca.

Uprkos državnim beneficijama i činjenici da se svaka godine za podsticaj stočarstva iz gradskog buđžeta izdvajaju milionske sume za ovu oblast, stoke je sve manje. Ova godina po svemu sudeći, zbog poznate situacije biće presudna.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker