Intervju

Goran Lazarević, trener FK Radnički Pirot: “I sledeće sezone Radnički u vrhu”

Prvenstvo Srpske lige Istok FK Radnički Pirot završava na drugom mestu. Poslednja prvenstvena utakmica igra se 11. juna na stadionu kraj Nišave. Protivnik je Timočanin iz Knjaževca, utakmica počinje u 17:30. O utiscima u proteklom  prvenstvu 2022/2023., igrama, planovima i daljim aktivnostima, za Pirotske vesti govori šef Stručnog štaba, Goran Lazarević.

Radnički je tokom cele sezone bio lider a sezonu završava na drugom mestu. Kako ocenjujete proteklu sezonu?

Kada podvučemo crtu moramo na kraju ipak biti zadovoljni, bez obzira što nismo ostvarili naše sportske ambicije. U sezonu smo ušli sa ciljem da budemo u vrhu tabele, napredujemo individualno i timski i ukoliko se ukaže šansa za eventualni plasman u viši rang da probamo da je iskoristimo. Posle prvih deset kola i naših deset pobeda, već tada smo shvatili da imamo i realne šanse za plasman u PLS. Moramo biti izuzetno zadovoljni prvim delom prvenstva. Završili smo na prvom mestu, igrali prepoznatljivo i sa jasnim modelom igre i usput razvijali veliki broj mladih igrača. Već u nastavku prvenstva nismo imali isti tretman na terenu kao u prvom delu, mnoštvo jako čudnih odluka na našu štetu, izgubljenih bodova i epilog je drugo mesto.

Na šta se konkretno odnose Vaše zamerke u drugom delu prvenstva?

Utakmice protiv Meševa gde smo ostali bez tri boda, Dunava i Pčinje na kojima smo odigrali nerešeno su isključivo naša krivica zbog neosvajanja bodova i na njih nemamo zamerki. Međutim, ako uzmemo u obzir i neke susrete iz prvog dela protiv Pčinje gde smo drastično oštećeni, u derbi utakmicama protiv  Budućnosti iz Popovca gde smo na obe utakmice igrali sa igračem manje skoro dve trećine susreta, u utakmici sa Dubočicom i SFS Borcem golove smo primili iz čistih ofsajd pozicija, očigledno je da smo ostali bez ključnih bodova koji bi nam  doneli titulu.

Mišljenje sportske javnosti je da je Radnički ove godine igrao najbolji fudbal. Da li Vam je to neka vrsta satisfakcije za to što niste zavšili na prvoj poziciji?

Naravno da gode pohvale koje se tiču našeg prepoznatljivog načina igre i svega onoga što smo pružali na terenu. Činjenica je da smo u svakoj utakmici bili dominantni, imali kontrolu igre i poseda i često iz toga dolazili do atraktivnih akcija i golova. Opet, postoji veliko razočarenje kod svih nas što nismo završili tamo gde smo realno trebali da budemo i gde nas svi vide, ali sa druge strane moramo biti zadovoljni jel smo ove godine dosta napredovali i individualno i timski.

Saznali smo da ste produžili ugovor sa klubom i pored ponuda iz višeg ranga. Šta Vas je navelo da i sledeće sezone predvodite pirotski klub?

Pre svega Radnički je jedna zdrava sredina  gde se trener oseća kao trener i gde može sve svoje zamisli i ideje da sprovede u delo. Mislim da ćemo nastavkom saradnje ostvariti jednu vrstu kontinuiteta koji je jako bitan u fudbalu. Nadam se da ćemo zadržati 80% ekipe, što je prvi preduslov za nastavak rada i nadogradnju onoga što smo već zajedno prošli. Uz pojačanja koja bi našu igru podigla na viši nivo, nadam se da ćemo i u sledećoj sezoni pleniti igrom i biti jedan od najozbiljnijih kandidata za najviši plasman.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker