Agrar

Godišnja Skupština UP “Pirotska dolina” – Prvi prioritet poboljšanje uslove za livadsku pašu i promocija livadskog meda

Ovih dana održana je redovna godišnja sednica Skupštine Udruženja pčelara “Pirotska dolina”. Članovi Skupštine usvojili su, pored ostalog, izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu i plan rada za 2023. Predsednik Udruženja pčelara “Pirotska dolina”, Miloš Rančić, zadovoljan je odzivom članova i što je jako važno, kako je naglasio, Skupštini su prisustvovali i predsednici svih udruženja iz Pirotskog okruga i regiona.

“Pored onih uobičajenih tema dnevnog reda, koje su više vezane za administraciju, razgovarali smo o zajedničkim problemima sa kojima se suočavamo, a to je oprašivanje i sakupljanje nektara i šta je to na šta svi treba da utičemo. Tu smo se svi složili da je promocija livadskog meda jedan od važnijih prioriteta kao i poboljšanje kvaliteta livadske paše. To je vrlo bitno, jer smo pri kraju realizacije projekta da Dimitrovgrad dobije robnu marku, odnosno zaštićeno geografsko poreklo livadskog meda sa Stare planine. Posle toga nama je cilj udruživanje, definisanje zajedničkih ciljeva, pašnih prilika, uticaj na ostale grane stočarstva i, ono što je za sve nas vrlo bitno, to je svest ljudi”- rekao je Rančić.

Rančić je dodao da su predsednici udruženja pčelara iz Pirotskog okruga, ovih dana, učestvovali u radu Skupštine Saveza pčelarskih organizacija Srbije u Beogradu. Razgovaralo se o funkcionisanju pčelarstva u našoj zemlji i najvećem problemu sa kojima se pčelari suočavaju, a to je nedostatak kupaca za veće količine meda i pčelinjih proizvoda, što se direktno odražava na razvoj pčelarstva u Srbiji.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker