Kultura

Godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika Pirgos art

U Galeriji Čedomir Krstić otvorena je Godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika Pirgos art.  Okupljeni umetnici  predstavili su  svoje radove iz različitih oblasti umetnosti. Ove godine učestvuje  27 autora sa 44 rada, zastupljene su skoro sve tehnike pa ljubitelji umetnosti mogu uživati u  akvarelima, akrilima, uljima na platnu, crtežima i skulpturama.

Izložbu je otvorio Jovan Pančić, predsednik udruženja Pirgos art. “Velika mi je čast da ispred udruženja Pirgos art otvorim 41 godišnju izložbu, značajnu po mnogo čemu. Odazvalo se dosta umetnika, kvalitet radova je na visokom nivou“ – rekao je Pančić i poželeo ljubiteljima umetnosti da uživaju u  koloritu boja, lepoti i raznolikosti izloženih dela.

Udruženje Pirgos art  prisutno je  više od 40 godina na pirotskoj umetničkoj sceni. Pojedini članovi izlažu godinama unazad dok je za Ljiljana Đorđević,  pezionerku koja se bavi fotografijom ovo prva izložba na kojoj učestvuje. Motivi na njenim fotografijama su iz prirode a Pirgos artu se, kakao kaže, priključila na predlog Radmile Vlatković, direktorke Galerije Čedomir Krstić.  „Mnogo mi  znači da u ovim godinama, a imam 78 godina, mogu da stvaram.  Imama dosta slobodnog vremena, privlači me fotografisanje i svuda nosim aparata sa sobom“ – rekla je Ljiljana Đorđević.

Među izloženim radovima su i pejzaži Snežane Đorđević koja ističe da je Stara planina  bez premca kada su motivi u pitanju i pa na svojim slikama najčešće predstavlja svoje selo i kraj gde je odrasla.

Olivera Kuzev  se  ove godine predstavila portretima, ovo je njena druga izložba u  Pirotu. „Slikam i pejzače, slikam sve motive, sve što me inspiriše i sve što ja volim. Ovo predstavljanje je na visokom nivou, sve ovo je za mene jedan veliki plus, potpuno sam zadovoljna“- zaključuje članica udruženja Pirgos art.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker