Lokalna samouprava

Godina za pamćenje za pirotske karatiste – iznedrili četiri reprezentativca

Godina na izmaku za Karate klub Proleter bila je jedna od najuspešnijih u istoriji jer je ovaj klub uspeo da tokom 2018. godine iznedri čak četiri reprezentativca, što je uspeh kojim se ne mogu pohvaliti i mnogo veći i jači klubovi. Trener Nenad Đorđević kazao je Pirotskim vestima da je u karateu, jednim od najmasovnijih sportova, konkurencija sve žešća, a protekla godina bila je godina za pamćenje. 

-Uroš je bio prvak države na seniorskom prvenstvu, Nikola Đorđević vicešampion države, Lazar Golubović i Marko Rajković učestvovali su kao reprezentativci za Kroacija openu, Bosfor kupu i mnogim drugim elitnim takmičenjima. Nadam se da će 2019. godine proraditi i ženski deo ekipe, spremamo i Miroslavu Đorđević, Milu Veličković, nadam se da ćemo taj spisak proširiti. Retko koji Grad može da se pohvali sa takvim sportskim rezultatima da neko ima seniorskog prvaka države, vicešampiona države, da ima evropsku bronzu i mogu slobodno da kažem – godina koja teško može da se ponovi-kazao je Đorđević.

Pirotski karatisti će vredno raditi i trenirati i danas do kasno uveče i za vreme praznika jer Uroša Mijalkovića očekuje krajem januara veoma jak turniru Premijer lige u Parizu.

-Urošu je predolimpijska godina, nema odmora, ne interesuje nas Nova godina, ostaćemo uveče, imati još jedan trening, ujutru rano još jedan, nećemo odmarati pre Božića. Očekuje nas mnogo rada, novi usponi, padovi, na to smo navikli pa ćemo ove godine trenirati više nego ikada-kazao je Đorđević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker