Lokalna samouprava

Godina na izmaku jedna od najintenzivnijih po obimu radova i investicija

Po investicijama i obimu urađenih poslova u Pirotu, 2022. je jedna od najintenzivnijih  u proteklih 15 godina, ocenjuje gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić. Otvoreni  bazen je, svakako, najveća investicija u proteklih godinu i po dana ali se vodilo računa i o sređivanju ulica, parkinga i zelenih površina  na teritoriji grada Pirota. U toku su radovi na  uređenju Doma  vojske koji će biti završeni naredne godine kada će biti završen i poligon za obuku vozača – najsavremeniji u regionu.         

Najveća uloga lokalne samouprave je u sređivanju lokalne infrastrukture i obezbeđenju  dobre komunalne usluge za sve građane koji žive na teritoriji te lokalne samouprave, kaže gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, ističući da je po uloženim sredstvima ovo jedna od najintenzivnijih građevinskih sezona unazad petnaestak godina.

Uloženo je preko 500 miliona dinara direktno iz budžeta kao i sredstva  koja su obezbeđena iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, Ministarstva kulture odakle su obezbeđena sredstva za uređenje Doma vojske , kaže gradonaćelnik i dodaje da je samo u Dom vojske uloženo  3 miliona evra.

„Sredili smo kilometre novih ulica u selima i u gradu, najznačajnije što bih istakao je novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Lukoil pumpe odnosno kod tvrđave gde je potpuno preuređen i kolovoz i vodovodna infrastruktura, od semafora u Ulici Srpskih vladara sa kružnim tokom i Ulicom Vojvode Mišića do mosta Gazela. Sređuje se parking kod Kalea da bi tvrđavu učinili još atraktivnijom  a ulaganja nam predstoje i sledeće godine“ – kaže gradonačelnik Vasić.

On podseća da su uređeni parking prostori oko zgrada. Najveći obim radova je trenutno  u Ulici 7. juli, gde je uloženo  oko 50 miliona dinara. Radi se i poligon za obuku vozača  na lokaciji nekadašnjeg vašarišta. „Tamo će radovi biti obimni i dostići će vrednost od 90 miliona dinara  ali će Pirot i region dobiti najsavremeniji poligon za obuku vozača ne samo B kategorije već i za obuku vozača kamiona“ – istiće gradonačelnik Pirota.

Prema rečima gradonačelnika najveći obim radova bio je na otvorenom plivačkom   kompleksu  gde je za godinu i po dana završena investicija vredna četiri  miliona evra i koja će u mnogome doprineti da se ljudi u Pirotu osećaju lepo, naročito tokom leta. Tu je i teren sa veštačkom travom   koji se nalazi iza terena Gradskog stadiona. Grad  je ove  godine preuzeo  i  Hotel Stadion pa uređenje tog dela stadiona predstoji  po završetku projektne dokumentacije  koja će definisati i uređenje zapadne tribine.

„Kada pogledamo Pirot od petlje Pirot Zapad pa do mosta na Drugom ringu, na svakom koraku se vidi šta je urađeno u gradu  ako uz to dodamo ono što je urađeno u selima, gde   je, takođe, rađeno nesmanjenom žestinom, mislim da je što se tiče infrastrukture mnogo više od kapaciteta koj grad ima posmatrano prema broju stanovnika“ – zaključio je gradonačelnik, mr Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker