Politika

GO Srpske desnice Pirot obeležio prvu godinu od osnivanja

Gradski odbor Srpske desnice u Pirotu osnovan je 25. februara 2020. godine. Godišnjica osnivanja i početak rada obeleženi su na prigodan način. Tim povodom pirotski Odbor posetio je i predsednik Srpske desnice, Miša Vacić. Istaknuto je da je Gradski odbor u Pirotu osnovan neposredno pred početak izbora prošle godine i da je za kratko vreme stekao simpatije građana, uvećao svoje članstvo i uspeo da ostvari jedan od početnih ciljeva, a to je prelazak cenzusa i učešće u radu lokalnog parlamenta.

Ninoslav Ćirić, potpredsednik Gradskog odbora i član predsedništva Stranke, kaže da je prva godišnjica obeležena na prigodan način, a upravo ovih dana u odborničkim redovima Desnice došlo je do pojačanja.

“Imamo novog odbornika u lokalnom parlamentu, pored mene koji sam već odbornik. Priključio nam se Dejan Ćirić, bivši odbornik Socijalističke partije Srbije, od danas zvanično odbornik Srpske desnice Pirot. Imamo razloga da slavimo, da ovu godinu upriličimo pojačanjem što i dokazuje kvalitet našeg rada i delovanja na lokalu. Iz ugla odbornika mogu da kažem da sam veoma zadovoljan proteklom godinom. Učestvovali smo aktivno u radu loklanog parlamenta u važnim stvarima i odlukama. Tu konkretno mogu da istaknem Razvojni plan grada, Plan kapitalnih investicija, a bili smo dosta angažovani i u nekom, da tako kažem, volonterskom radu”.

Milan Petrović, predsednik Gradskog odbora Srpske desnice i potpredsednik Partije, takođe, kaže da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima.

“Vi znate, mi smo se formirali, bukvalno, nedelju dana pre raspisivanja izbora i uspeli da pređemo cenzus što nam je i bio cilj. Da ne budem previše subjektivan mislim da smo jedna od aktivnijih političkih organizacija. Nismo prestajali sa našim aktivnostima, skoro na svakih desetak dana imali smo po neku akciju. Na primer, učestvovali smo u uređivanju pojedinih izletišta i terena, pomagali ugroženom stanovništvu u nedavnim poplavama i slično. Nastavićemo još intenzivniji rad ove godine, jer ljudi prepoznaju našu snagu i energiju”.

Predsednik Srpske desnice, Miša Vacić, svoj boravak u Pirotu iskoristio je, pored ostalog, da obiđe pojedina staroplaninska sela i domaćinstva.

“U Temskoj sam posetio “Muzej odbrane reka” i u potpunosti pružam podršku braniteljima. Obišao sam nekoliko domaćinstva na Staroj planini i iskazao potpuno saglasje oko protivljenja izgradnji mini hidrocentrala. U Pirotu sam se zatekao kada su donete nove mere u cilju suzbijanja širenja epidemije COVID- 19. Smatram da ono što Krizni štab donosi predstavlja jedan vid ubistva ekonomije naše zemlje. Prošle nedelje sam se vratio iz Ruske federacije gde sam boravio sedamnaest dana i obišao četiri grada. Bio sam gost njihovih desničarskih partija, sastao sam se i sa deputatima Putinove stranke. Iz razgovora sa njihovim zvaničnicima sam mogao da zaključim da Ruska federacija uopšte nema takve mere. Oni vakcinišu svoje stanovništvo što radimo i mi, čak Srbija je jako dobra u tome, peta u svetu, što je za pohvalu, ali tamo sve radi, kafići, restorani, tržni centri, i mislim da naš Krizni štab jako loše radi po tom pitanju, jer Srbija mora da živi ekonomski. Mnogi su protivni ovim merama kojima se i sam protivim i smatram da mere treba da se ponište”- kazao je Vacić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker