Obrazovanje

GIMNAZIJALKE, SESTRE PETROVIĆ, ŠAMPIONKE REPUBLIKE U POZNAVANJU FRANCUSKOG JEZIKA

Na nedavno završenom republičkom takmičenju iz francuskog jezika, zablistale su dve Piroćanke, dve gimnazijalke, dve sestre, Nina i Una Petrović. Obe učenice bilingvalnih odeljenja.

Nina je maturantkinja. Svestrana, pametna, širokih interesovanja… U trećem razredu je, u okviru učeničke razmene, provela mesec dana u Francuskoj, i usavršavala jezik. Takođe, prošle godine je zbog usavršavanja jezika boravila dve nedelje u Višiju. Zimus, u Francuskom institutu u Beogradu, sa svojom drugaricom, takođe učenicom Gimnazije, Milicom Golubović, predstavila je svoje odeljenje i našu Gimnaziju i grad, govoreći o aktivnostima, učenju i radu bilingvalnih odeljenja. Tada su obe zadivile stručnjake iz Francuskog instituta pravilnim izgovorom, čistim francuskim jezikom kojim su sve vreme govorile. Aktivno učestvuje u promociji škole učenicima osmog razreda i njihovim roditeljima. Danas je na takmičenju osvojila 1.mesto/nagradu u specijalnoj kategoriji.
Una je učenica prvog razreda, i krenula je stopama svoje sestre. Ove školske godine boravila je dve nedelje u Višiju gde je usavršavala jezik. Za nju je bilingvalna avantura tek otpočela. Na najlepši mogući način. Danas je, takođe u specijalnoj kategoriji, osvojila 2.mesto/nagradu. Izuzetan uspeh za našu školu i naš grad. U godini kada obeležavamo dvanaest godina bilingvalne nastave, dvadeset godina projekata međunarodne saradnje, i 145 godina Gimnazije.
Njihov mentor je profesor francuskog jezika Ivica Panić.
Deca za primer, dobre drugarice, izuzetne učenice, deca za ponos škole i grada.

GIMNAZIJALCI IZBORILI PLASMAN ZA REPUBLIČKO TAKMIČENjE IZ ISTORIJE

Juče je u Ekonomskoj školi Pirot održano okružno takmičenje iz istorije. U konkurenciji srednjih škola iz Dimitrovgrada, Babušnice i Pirota, troje učenika Gimnazije Pirot izborilo je plasman za republičko takmičenje: Andrej Janačković, učenik III1, osvojio je 2.mesto, a učenice Natalija Petrović III1 i Anđela Janićijev III3 osvojile su treće mesto. Njihov mentor je profesorka istorije, Ana Pejčić. Čestitamo učenicima i profesorki na postignutim rezultatima i želimo puno uspeha na republičkom takmičenju!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker