Sport

“Gimnazijalke” deklasirale beogradski Radnički – Pobeda koja ih ostavlja u borbi za opstanak

Košarka: Druga ženska liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

ŽKK Gimnazijalac Pirot 82 – 58 Radnički Beograd (20:12, 18:25, 24:11, 20:10)

Košarkašice Gimnazijalac Tigra uspele su da u jednoj od odlučujućih utakmica ubedljivo savladaju Radnički iz Beograda i povećaju šanse za opstanak u drugoligaškom društvu.

“Gimnazijalke” nisu mnogo kalkulisale, dale su sve od sebe, i upravo kada je protivnik poravnao rezultat uspele su da, pre svega, dobrom odbranom obezbede sebi prostor za odličnu realizaciju u napadu. Vladica Ranđelov, trener pirotskih košarkašica, je prezadovoljan, s obzirom da ova pobeda ostavlja njegov tim u trci za opstanak.

“Ova pobeda nam je vrlo važna. Došla je kao rezultat dobrog rada poslednjih nedelja kada smo konačno svi bili na okupu. Ukazivao sam i ranije na probleme sa kojima smo se suočavai i to se odrazilo na našu igru i rezultate. Već sada, kada radimo svi ponom parom, kada smo kompletni, vidi se koliko je Gimnazijalac Tigar zrela i čvrsta ekipa” – rekao je Ranđelov.

U narednom kolu “Gimnazijalke” gostuju u Novom Sadu gde ih dočekuje, lider na tabeli, Novosadska ŽKA. Biće teško, svakako, ali ne i nemoguće. Međutim, u poslednjoj utakmici prvenstva, u Hali “Kej”, Piroćanke dočekuju direktnog protivnika u borbi za opstanak, ekipu Rudar iz Bora kada će epilog svega biti poznat.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker