Obrazovanje

Gimnazijalci završili nastavu – sledi polaganje “ispita zrelosti”

Sa jučerašnjim danom maturanti Gimnazije završili su sa nastavom. Direktorka pirotske Gimnazije, Ivana Kostadinović, kaže da učenici na neuobičajen način završavaju školovanje, s obzirom na epidemiološku situaciju. Atmosfera u školi jeste razdragana, koju obično donosi završetak jednog perioda školovanja, ali se oseća da nije u onoj meri kao što je to bilo ranije.

gimnazija u pirotu

“Učenici su juče, 25. maja, završili sa nastavaom, a već 27. maja će prijavljivati svoj maturski ispit ovde u Školi. Odmah sutradan, 28. maja, počinje polaganje ispita. U petak, 28. maja od 8 časova i 30 minuta, je polaganje pismenog dela iz srpskog jezika i književnosti. U ponedeljak 31. maja, takođe od 8 i 30, je polaganje pismenog dela iz matematike ili stranog jezika, to sami učenici biraju prilikom izjašnjavanja za taj deo. Od 1. do 4. juna je odbrana domaćih maturskih radova iz ostalih predmeta. Jedino što će učenici koji su u bilingvalnom odeljenju raditi pismeni zadatak, ne mogu da biraju strani jezik ili matematiku, iz francuskog jezika pošto su bilingvalno odeljenje. Obavezno, domaći maturski rad rade iz predmeta na kome se nastava 30 posto izvodi na francuskom jeziku, u našem slučaju to su – geografija, hemija, matematika, biologija, računarstvo i informatika, i sociologija.

Direktorka Kostadinović je još rekla da je i ove godine izostala Maturantska parada. Pošto su na snazi i dalje epidemiološke mere još uvek se ne zna da li će učenici organizovati matursko veče.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker